Până acum le-ai preparat GREȘIT! Cum să obții pastele italiene perfecte în 3 pași simpli
Publicat pe 12.05.2015 la 21:07 Actualizat pe 12.05.2015 la 21:11
Pastele reprezintă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare și, cu toate că par ușor de preparat, există câteva detalii pe care le ignori de fiecare dată.
Pastele reprezintă unul dintre cele mai populare feluri de mâncare și, cu toate că par ușor de preparat, există câteva detalii pe care le ignori de fiecare dată.
Dacă îți dorești să înveți să gătești pastele la fel de gustos, cum o fac italienii, iată trei reguli de bază de care trebuie să ții cont:
- Dacă nu vrei să obții paste lipicioase nu le trece prin strecurătoare. Unii trec pastele prin apă rece, însă, astfel gustul adevărat al lor dispare. Odată ce pastele au fiert, se trec printr-o tigaie adâncă în care fierbe deja un sos aromat.
- Pune pastele în sos timp de un minut, la foc mic. În acest timp, adaugă la paste puțină apă din vasul unde au fiert anterior pastele.
- La final, adaugă verdeață și parmezan ras. Se asortează perfect cu acest fel de mâncare, busuiocul sau cimbrul.
POFTĂ BUNĂ!