Pateuri de dovlecei
Publicat pe 02.10.2012 la 12:54 Actualizat pe 02.11.2012 la 11:36
Ingrediente:
1 ceapa mica, tocata
½ ceasca cartofi rasi
½ ceasca patrunjel tocat fin
1 dovlecel si jumatate
2 linguri de marar
ulei pentru prajit
2 oua
sare
praf de copt
2 linguri de faina
Mod de preparare:
Se pune cratita la incins, apoi se dauga uleiul.
Dovlecelul decojit se rade.
Se adauga ceapa rasa, cartofii rasi si storsi, patrunjelul, mararul, ouale, sarea, praful de copt si faina.
Se poate adauga si branza.
Cu o lingura, se ia din amestec si se pune in tigaie. Cand sunt aurii, pateurile se intorc pentru a se praji pe ambele parti .
Se scot se scot la scurs pe un prosop de hartie si se lasa sa se raceasca.
Se servesc alaturi de iaurt in care se poate adauga usturoi.
Masuri
Lichid sau volum (aproximativ):
1 lingurita 5 ml
1 lingura 15 ml/ 15 cc
2 linguri 30 ml/ 30 cc
1/4 masura 59 ml
1/3 masura 79 ml
1/2 masura 118 ml
2/3 masuri 158 ml
3/4 masuri 177 ml
7/8 masuri 207 ml
1 masura 237 ml
2 masuri 473 ml
4 masuri 946 ml
1 pinta 473 ml
2 pinte 946 ml/ 0.946 litri
8 pinte 3785 ml/ 3.78 litri
4 litri 3785 ml/ 3.78 litri
1 litru 1000 ml
Ingrediente uscate sau greutate (aproximativ):
1 uncie 30 grame (28.35 g)
2 uncii 55 grame
3 uncii 85 grame
4 uncii 125 grame
8 uncii 240 grame
12 uncii 375 grame
16 uncii 454 grame
32 uncii 907 grame
1 kilogram 1000 grame