Porc dulce-acrisor
Publicat pe 25.09.2013 la 16:02 Actualizat pe 25.09.2013 la 16:07
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 3-4 linguri amidon
- sos chinezesc 5 arome
- 2-3 linguri zahar brun
- piper sichuan
- sos de soia
- ghimbir
Mod de preparare:
Pulpa de porc se taie cubulete mici. Bucatile se pun intr-un castron, iar peste ele se
toarna sosul de soia. Se pune la frigider 2-3 ore, amestecand din cand in cand.
Cand se scot de la frigider se tavalesc prin amidon.
Intr-o tigaie de teflon maiadanca, se incing cateva linguri de ulei. Se prajesc
cubuletele de carne pana se prajesc usor. Cand sunt prajite se adauga sosul de soia,
zaharul brun, ghimbirul, piperul, sosul chinezesc. Se completeaza cu aproximativ un
pahar de apa.
Sosul se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa.
Se serveste alaturi de taitei de orez.