Porc marinat
Publicat pe 30.12.2013 la 23:24 Actualizat pe 31.12.2013 la 15:01
Ingrediente:
1 kg carne de porc
½ pachet de unt
4 cepe
2 morcovi
1 pahar oțet
sare
piper
cuișoare
nucșoară cimbru
dafin
2 linguri făină
1 cățel de usturoi
1 legătură pătrunjel
1 pahar de vin alb
1 pahar zeamă de carne
Mod de preparare:
Într-o cratiță se pune unt, se încinge și se pun la călit ceapa și morcovii, apoi pătrunjel, cimbru, dafin și un cățel de usturoi.
Se pune 1 pahar de oțet, 3 pahare și jumătate de apă și se dau în clocot. Se adaugă toate celelalte condimente.
Se fierb timp de o oră, apoi se lasă să se răcească și se pune carnea la macerat 24 de ore.
Se face un rântaș din unt, 2 linguri de făină, ½ pahar de vin alb,1 pahar zeamă de carne și un pahar și jumătate din marinată.
Se pune carnea și se ține la foc mic o oră.