Pune sănătate în farfurie! Cum prepari TARTĂ de PRIMĂVARĂ cu spanac și ciuperci cu foarte puțini bani
Publicat pe 18.03.2016 la 19:29 Actualizat pe 18.03.2016 la 21:16
Piața este plină de verdețuri în această perioadă, așa că o tartă cu spanac este o idee numai bună, sănătoasă și foarte ieftină!
Piața este plină de verdețuri în această perioadă, așa că o tartă cu spanac este o idee numai bună, sănătoasă și foarte ieftină!
Ai nevoie:
Pentru blat:
250 g făină albă sau făină integral
125 g unt
1 gălbenuș ou
Apă
Pentru compoziție:
450 g spanac
100g ciuperci
1 ceapă roșie
1 cană lapte
3 ouă
200 ml smântână
1 lingură ulei
Sare, piper, mirodenii după gust
Cum se prepară BLATUL:
Într-un vas, amesteci făina cu untul rece, tăiat cubulețe. Când devine ca pesmetul, fă o gaură în mijloc și pune gălbenușul. Frământă în continuare și începe să adaugi apă, până se amestecă toată făina. După ce formezi o bilă din aluat, pune-l 10 minute la frigider, pentru a se întări puțin.
După acest timp scoate-l, frământă-l și întinde-l încât să încape în tava pentru tartă. Așează-l cu grijă în tavă, fă câteva găuri cu furculița în aluat și bagă 10 minute la cuptorul încins.
Scoate blatul din cuptor, umple-l cu compoziția de mai jos și mai bagă la cuptor aprox. 30 min.
Cum se prepară COMPOZIȚIA:
Pune ceapa și ciupercile împreună cu o lingură de ulei într-o oală și lasă-le 5-10 minute să se înmoaie. Adaugă apoi spanacul, cana cu lapte și mirodeniile și mai lasă 3 minute.
Între timp, bate ouăle împreună cu smântâna și adaugă peste spanac după ce ai oprit focul. Gata compoziția!
Tarta se mănâncă rece. Poftă bună!