Reţeta de MUCENICI MOLDOVENEŞTI! Secretul gospodinelor a fost aflat, iar anul ăsta trebuie să-i încerci!
Publicat pe 07.03.2016 la 15:39 Actualizat pe 07.03.2016 la 15:43
Nu există lună martie fără miros de Mucenici sau Sfinţişori! În Moldova, aceştia nu sunt fierţi, ci făcuţi dintr-un aluat asemănător al cozonacului şi copţi în cuptor. Hmmm... DELICIOS!!!
Nu există lună martie fără miros de Mucenici sau Sfinţişori! În Moldova, aceştia nu sunt fierţi, ci făcuţi dintr-un aluat asemănător al cozonacului şi copţi în cuptor. Hmmm... DELICIOS!!!
Aceasta este reţeta de Mucenici moldoveneşti
Ingrediente:
1 kg de faină
450 ml de lapte
50g drojdie proaspătă (sau 2 pliculeţe de drojdie uscată)
3 ouă
125 g zahăr
75 g unt
Coajă de la o lămâie
1 esenţa de vanilie
Pentru ornat:
250 ml de apă şi o jumătate de cană de zahăr, coajă de lămâie sau de portocală şi o linguriţă de esenţă de rom
Pentru sirop:
200g de miere şi 200 g nucă măcinată pentru presărat deasupra mucenicilor.
Mod de preparare:
1. Se face maiaua înmuind drojdia cu puţin lapte, apoi adăugând o linguriţă de zahăr şi 2 linguri de faină. Se amestecă totul bine şi apoi se lasa deoparte pentru un sfert de oră.
Citește continuarea aici.