Reteta zilei: prajitura cu caramel si caju
Publicat pe 07.09.2011 la 11:54
Daca iti place gustul cremos de caramel, atunci aceasta prajitura te va cuceri cu siguranta! Blatul este moale si pufos, iar crusta de acadea. Sunt ideale pentru intreaga familie.
Ingrediente:
- 9 linguri unt nesarat, la temperature camerei;
- O cana si 2/3 faina;
- O lingurita praf de copt;
- ¾ lingurita sare mare;
- O cana zahar brun;
- Doua oua mari;
- O lingurita extract de vanilie;
- 1/3 cana caramel;
- ½ cana nuci caju, taiate mare;
- ¼ cana acadele sfaramate.
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la foc mediu. Asaza o foaie de copt intr-o tava de 50 cm patrati. Unge peretii laterali cu unt pentru a o lipi mai bine.
2. Amesteca faina, praful de copt si sarea intr-un bol mediu, apoi da deoparte.
3. Pune untul si zaharul in bolul mixerului electric, amestecati cam trei minute. Adauga ouale si vanilia. Redu apoi viteza. Adauga ouale si vanilia si amesteca bine. Redu viteza la minim, pune amestecul de faina, apoi caramelul, nucile si bucatile de acadea. Pastreaza putine acadele sfaramate pentru decor.
4. Pune aluatul in tava pregatita si uniformizeaza cu o spatula. Coace pana devine ciocolatiu auriu, cam 42-45 de minute. Lasa apoi la racit cam 15 minute, apoi taie-le cubulete si presara acadele sfaramate deasupra.
Citeste si a1.ro!
Foto: wrinkleinthyme.com