Salată de cartofi noi cu sparanghel – Un deliciu sănătos
Publicat pe 24.06.2020 la 10:58 Actualizat pe 05.08.2020 la 14:39
Cartofii noi sunt printre legumele preferate ale românilor. Dacă și tu îi folosești în zeci de feluri de mâncare, venim cu o idee de salată extraordinară.
Ingrediente
Pentru salată
• 500 g cartofi noi
• 1 buc ardei kapia
• 200 g ciuperci
• 200 g tofu
• 100 g sparanghel
Pentru sos de tahini și muștar
• 2 lgt muștar
• 20 ml lapte vegetal
• puțină sare
• 1 lgt usturoi pudră
• 1 lg tahini
• 1 lgt sos de soia
• 3 lg apă
Mod de preparare
Se taie cartofii cubulețe și se dau la cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 20 minute. Apoi se călește ardeiul kapia împreună cu ciupercile, la foc mic, pentru aproximativ 10 minute. Dacă dorești, poți căli tofu separat sau chiar împreună cu ardeiul și ciupercile.
Sparanghelul se coace pentru 10 minute, după pregătirea cartofilor.
Pentru dressing, trebuie să adaugi toate ingredientele într-un bol și apoi să le mixezi până se obține o pastă omogenă. Acum mai trebuie doar să asamblezi salata. Într-un bol mare, pune împreună cartofii, ardeii, ciupercile, sparanghelul și sosul și amestecă bine. Salata se poate servi cu ceapă verde sau alte verdețuri deasupra.
Sursă: veglifestyle.ro
CITEȘTE ȘI
Spanac: Ce beneficii aduce pentru organism?