Se mai pot RECONGELA alimentele, după ce s-au dezgheţat? Adevăruri pe care nimeni nu a avut interesul să ţi le spună!
Publicat pe 19.05.2017 la 14:01 Actualizat pe 13.07.2017 la 12:09
Recongelarea alimentelor - Adevar sau minciuna?
Crezul potrivit căruia, odată degheţate, alimentele nu mai pot fi reintroduse în congelator, este extrem de răspândit.
Adevărul este că, teoria conform căreia alimentele recongelate ne-ar face rău este doar o legendă urbană, fără vreun fundament ştiinţific.
Însă, trebuie să ştim cum să recongelăm carnea, peştele sau alte alimente. Specialiştii susţin că, dacă ţinem carnea mai mult o oră la temperatura de 32 ºC sau aprox. două ore la temperaturi de 25ºC, atunci este mai indicat să n-o mai introducem în congelator. Altminteri, se poate strica.
Şi încă un sfat: când ne propunem să dezgheţăm un aliment în condiţii optime, procesul nu trebuie să fie unul lent, în frigider, ci dimpotrivă.
Este necesar să îl introducem într-o folie de plastic, iar apoi să îl depozităm într-un vas cu apă rece. De ce?
Pentru că apa conduce căldura mai bine decât aerul şi astfel, procesul de decongelare este mai rapid. Acest fapt le permite produselor să îşi păstreze cât mai mult proprietăţile nutriţionale.