Somon intreg
Publicat pe 20.12.2012 la 12:36
Un somon intreg asezat in centul mesei de Sarbatori va atrage toate privirile si va incanta toate gusturile.
Ingrediente:
1 somon intreg de 2,5 – 3 kg
1 ceapa taiata
2 frunze de dafin
4 lingurite de otet de vin
1 lamaie taiata in sferturi
sare de mare
piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
- Pune somonul intr-o tava mare.
- Adauga apa rece astfel incat sa acopere pestele (trebuie sa fie acoperit). Adauga ceapa, frunzele de dafin, otetul, lamaia sarea si piperul.
- Acopera cu un capac sau cu folie de aluminiu si lasa-l sa fiarba pe aragaz sau in cuptor. Odata ce a fiert, stinge focul si lasa pestele in apa pana se raceste.
- Scoate-l usor si pune-l pe o tava.
- Indeparteaza-i pileea cu grija.
- Serveste-l alaturi de legume sau orez.