Supă cremă de mazăre galbenă și legume călite
Publicat pe 29.10.2020 la 14:42 Actualizat pe 29.10.2020 la 14:55
Aceasta rețetă de supă cremă este perfectă pentru o zi friguroasă de toamnă sau iarnă. Este cremoasă, plină de vitamine și nutrienți, fiind o explozie de gusturi și culori.
Ingrediente
250g mazăre galbenă uscată
2 bețe de țelină apio (puteți folosi și rădăcină de țelină)
3 lg mix legume deshidratate fără sare
1 ceapă roșie
2 căței usturoi
1 lgt turmeric pudră
1 lg fulgi de drojdie inactivă
1/2 lg ulei măsline
sare și piper după gust
Pentru decor
1/2 ardei kapia călit
crutoane din pâine făcute în casă cu ulei de măsline, oregano și busuioc
Mod de preparare
Puneți la fiert mazărea într-o oală cu 1 litru de apă filtrată pentru aproximativ 30 de minute. Între timp într-o tigaie încinsă căliti ceapa roșie, țelina apio și usturoiul până ce se rumenesc. Când sunt gata lăsați-le deoparte.
După ce mazarea s-a fiert adăugați toate ingredientele într-un blender împreună cu 1/2 cana de apă în care au fiert legumele.
Mixați totul foarte bine până ce obțineti textura dorită.
Poftă bună!
Citește și: Batoane cu cereale, afine și migdale Tăiței soba din hrișcă cu legume