Supă de legume și fasole afumată
Publicat pe 13.08.2020 la 08:31 Actualizat pe 13.08.2020 la 08:39
O supă plină de vitamine e sățioasă și te umple de energie și când ți-e poftă de o supă de fasole cu afumătură, știi că nu poți renunța până nu o pregătești.
O supă plină de vitamine e sățioasă și te umple de energie și când ți-e poftă de o supă de fasole cu afumătură, știi că nu poți renunța până nu o pregătești. Dar ce ai zice dacă în loc de carne afumată pui fasole afumată, doar cât să dea acea aromă delicioasă? Iată o rețetă inedită.
Supă de legume și fasole afumată
Ingrediente
-250g fasole fiartă
-1 morcov
-2 cepe mici
-1 păstârnac mic
-4 bețe mici de țelină
-1 ardei kapia
-1 leg pătrunjel
-2lg boia afumată
-1lgt cimbru uscat
-1lgt turmeric
-2 lg ulei de floarea soarelui
-3 foi de dafin
-250g sos de roșii
-50g bulion
-sare și piper după gust
-1.5 litri apă
Mod de preparare
Se călește ceapa într-o oală pentru aproximativ 5 minute și apoi se adaugă morcovul, păstârnacul, țelina și ardeiul, toate tăiate cubulețe. Lasă-le la înăbușit pentru un plus de aroma. Apoi toarnă apa și lasă să fiarbă totul pentru 30 minute. După 10 minute de fierbere, se adaugă bulionul și toate condimentele. Adugă sosul de roșii în ultimele 5 minute și apoi fasolea fiartă și amestecă toate ingredientele.
Când supa e gata adugă pătrunjelul tocat și lasă oala acoperită 10 minute. Se servește caldă, cu ardei iute și ceapă roșie.
Sursă: veglifestyle.ro
Citește și: Supă cremă de cartofi cu praz și țelină Supă cremă de conopidă cu ardei copt – Deliciu rapid