Sushi vegan delicios cu legume
Publicat pe 25.04.2021 la 15:22 Actualizat pe 25.04.2021 la 00:19
Sushi nu este un peparat agreat de foarte multe persoane, multe dintre ele nici nu au îndrăznit să-l încerce din cauza noutății neconvenționale pe care o aduce. Există două tipuri de reacție după ce ai gustat acest tip de mâncare, ori îți place la nebunie, ori îl urăști fără drept de apel. Ei bine, rețeta de astăzi își propune să lase un gust plăcut tuturor consumatorilor sau neconsumatorilor de sushi. Pentru că oamenii sunt reticienți în fața somonului semi-crud, rețeta de astăzi nu conține pește.
Ingrediente
-200 g orez pentru sushi (puteți folosi și normal, însă cel special este mult mai lipicios)
-1 avocado
-1 cartof dulce copt sau fiert
-1 ardei kapia
-2-3 frunze de varză roșie
-1 morcov
-semințe de susan negre
Mod de preparare
Orezul îl fierbeți conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Spălați și feliați legumele cu o grosime de aproximativ 1cm, iar cartoful îl lăsați la răcit după ce este copt și abia apoi îl feliați. După ce orezul s-a fiert, lăsați-l la răcit câteva minute.
Pregătiți rola de bambus: lipiți o folie mică de plastic, apoi puneți orezul și celelalte legume și rulați usor până la capăt. Este indicat să vă udați puțin degetele pentru a rula mult mai ușor.
Tăiați rondele după dimensiunea dorită și serviți cu sos de soia sau pasta wasabi.
Poftă bună!
Citește și: 2 rețete simple și delicioase ușor de întins pe pâine Tort cu cremă mousse și frișcă de cocos