Turta dulce
Publicat pe 18.12.2012 la 18:19
Moi si gustoase, aceste prajiturele sunt iubite de oricine.
Ingrediente:
½ masura unt la temperatura camerei
½ masura zahar
1 ou
½ masura melasa
1 lingurita esenta de vanilie
¼ masura ginger proaspat ras
3 masuri faina
1 lingurita scortisoara
¾ praf de copt
¼ lingurita cuisoare
Glazura:
3 linguri pudra de bezea
½ masura apa fierbinte
4 ½ masura zahar pudra, cernut
1 lingurita esenta de vanilie
½ masura crema de tartar
colorant alimentar
Mod de preparare:
- Amesteca untul si zaharul. Adauga oul si vanilia. Amesteca melasa si gingerul.
- Intr-un bol separat, combina ingredientele uscate si adauga-le in amestecul de melasa. Separa coca in doua discuri si lasa la racit cel putin doua ore.
- Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius.
- Pe o suprafata pudrata cu faina, pune un disc de coca si intinde-l. Taie cu forma dorita si pune intr-o tava, pe hartie de pergament. Coace 6-8 minute, pana cand marginile devin crocante.
- Lasa-le sa se raceasca complet inainte de decorare.
- Pentru glazura, amesteca toate ingredientele, bate cu mixerul circa 7 minute. Daca vrei sa colorezi, separa glazura si adauga colorantul.
Pentru masurile folosite, CLICK AICI!