Vin Sărbătorile! Uite cum să-ți organizezi frigiderul ca să-ți încapă toate cumpărăturile de Crăciun!

Publicat pe 17.12.2014 la 14:43 Actualizat pe 17.12.2014 la 14:47

Sărbătorile de iarnă înseamnă, pe lângă timp petrecut alături de cei dragi, şi multă agitaţie, mai ales când vine vorba de cumpărături. Magazinele de cadouri, supermarket-urile și mall-urile sunt mereu aglomerate în această perioada a anului, de aceea ne dorim ca în frigiderul nostru să se găsească toate alimentele de care avem nevoie, pentru o perioadă cât mai lungă de timp

Sărbătorile de iarnă înseamnă, pe lângă timp petrecut alături de cei dragi, şi multă agitaţie, mai ales când vine vorba de cumpărături. Magazinele de cadouri, supermarket-urile și mall-urile sunt mereu aglomerate în această perioada a anului, de aceea ne dorim ca în frigiderul nostru să se găsească toate alimentele de care avem nevoie, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Samsung Food Showcase te ajută să îți menții frigiderul organizat și mâncarea proaspătă o perioadă îndelungată.

Organizare

Într-un frigider încărcat vei găsi mereu caserole cu resturi de mâncare, borcane pe jumătate pline, sosuri pe care le-ai încercat o singură dată sau sticle aproape goale, dar pe care nu le-ai aruncat încă, crezând că vei avea nevoie de ele mai târziu. Pentru o mai bună organizare, depozitează într-un mod inteligent toate acestea, pentru ca astfel să selectezi ce încă mai ai nevoie şi să arunci lucrurile inutile, pe care nu le vei mai folosi.

Folosește-te de tot spațiul pe care îl ai la dispoziție. Frigiderele îți permit să rearanjezi rafturile pentru a obține mai mult loc, astfel încât caserolele și ingredientele de diferite dimensiuni să încapă perfect în interior. În plus, Samsung Food Showcase dispune de trei zone diferite, zona dedicată ingredientelor pentru gătit, zona dedicată familiei, în care poți păstra băuturile și gustările, și zona dedicată copiilor, unde poți așeza gustările copiilor, astfel încât aceștia să ajungă mai ușor la ele, fără a deranja celelalte alimente.

Pentru maximă eficiență și vizibilitate în interiorul frigiderului, așează ingredientele și alimentele în funcție de mărime: cele mari stau cel mai bine în partea din spate, pentru a nu le acoperi pe cele mai mici. Termenul de valabilitate este un alt criteriu de care e bine să ții cont atunci când te întorci cu pungile pline de la cumpărături. Un raft special dedicat alimentelor cu termen de valabilitate scurt te va ajuta să le consumi mai repede și să nu mai arunci atât de multă mâncare.

Păstrare

Atunci când cumperi carne de la supermarket, cel mai indicat este să o păstrezi în frigider, în același ambalaj în care ai cumpărat-o. Reambalarea ei în folie alimentară sau pungi de plastic poate contribui la răspândirea bacteriilor, fapt ce rezultă într-o alterare mai rapidă. În schimb poți adăuga un strat nou de folie alimentară peste ambalajul original, pentru a păstra alimentele prospete pentru mai mult timp. De asemenea, poți pune la marinat preparatele din carne în frigider, pentru a evita alterarea lor. Marinarea este un proces ce necesită timp îndelungat și cel mai bine se realizează la temperaturi scăzute.

Decongelează alimentele înghețate în interiorul frigiderului. Procesul va dura mai mult, dar rezultatul merită toate așteptările, riscul de alterare al acestora se reduce semnificativ dacă alegi să nu le păstrezi prea mult timp la temperatura camerei. Indicat este să respecți această regulă chiar și atunci când pregătești preparatele pentru mesele festive de sărbători, atunci când poate vrei să decongelezi cantități mari de alimente.

Învață să deosebești alimentele alterate de cele care încă sunt bune de consum. Carnea păstrată în frigider timp de o zi își poate căpăta o nunață ușor maronie la margini, rămânând, însă, bună de gătit. Dar nuanțele verzui și mirosurile înțepătoare sunt un semn clar că aceste alimente trebuie aruncate cât mai repede.

Datorită funcțiilor unice de răcire ale lui Samsung Food Showcase, aerul rece circulă mai repede în interiorul frigiderului și asigură o temperatură constantă și egală atât în partea de sus cât și în cea de jos a frigiderului. Așadar, poți deschide și închide frigiderul de ori cât de multe ori dorești, pentru că alimentele tale vor rămâne proaspete la o temperatură ideală pentru mai mult timp.

În articolul

Vin Sărbătorile! Uite cum să-ți organizezi frigiderul ca să-ți încapă toate cumpărăturile de Crăciun!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x