Delicioase, aspectuoase și cu puține calorii! Încearcă și tu prăjiturile “Ouă de Paște””, preparate fără COACERE
Publicat pe 25.04.2016 la 21:30 Actualizat pe 25.04.2016 la 21:21
Nimic mai plăcut decât să gătești pentru masa din ziua Sărbătorii de Paște! Iar pe lângă cozonaci, îți recomandăm o rețetă simplă, cu puține calorii pentru prăjiturile Ouă de Paște.
Nimic mai plăcut decât să gătești pentru masa din ziua Sărbătorii de Paște! Iar pe lângă cozonaci, îți recomandăm o rețetă simplă, cu puține calorii pentru prăjiturile Ouă de Paște.
Ai nevoie de:
Pentru ouă
2 căni umplute pe jumătate cu făină de migdale
îndulcitor echivalent cu 1/2 cană de zahăr (cel mai bine utilizați îndulcitor pudră)
sare 1/4 linguriță
6 linguri de unt topit
extract de vanilie 1/2 linguriță
1/3 cană de fulgi de ciocolata fără zahăr
Ciocolata pentru decor:
150 g ciocolată neagră fără zahăr, mărunțită
ulei de nucă de cocos 1 lingură
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, amestecă făina, îndulcitorul și sarea. Adaugă untul topit, vanilia și fulgii de ciocolată.
Varsă aluatul într-o tavă, pe hârtie de copt, și folosește un tăietor în formă de ou pentru a tăia ouăle. Cu o spatulă scapă de resturile formate între ouă și folosește-te pentru a forma alte ouă. Trebuie să-ți iasă aproximativ 15 ouă.
Bagă-le cu tot cu tavă la congelator timp de o oră, până îngheață complet.
Într-o tigaie pe foc pune un vas rezistent la căldură în care adaugi ciocolata neagră și untul de cocos. Amestecă până se formează crema.
Scufundă fiecare ou în cremă și asigură-te că este complet acoperit cu ciocolată. Asează apoi ouăle pe o nouă hârtie de copt.
Cu ajutorul unei pungi ornează ouăle după cum îți dictează inspirația și bagă-le din nou la congelator până sunt complet înghețate. Le poți scoate din congelator de fiecare dată când vrei să mănânci, cu cira 15 minute înainte.
Poftă bună!