Cât de sănătos este să mâncăm supă pe timp de iarnă. Criss ne dezvăluie ceea ce nu știam
Publicat pe 01.11.2017 la 15:14 Actualizat pe 02.11.2017 la 15:30
Cristina Ciobanasu va prezinta seria de curiozitati.
La rubrica de curiozități, Criss ne dezvăluie câteva detalii importante despre importanța pe care să o acordăm alimentației pe timp de iarnă.
În zilele friguroase de toamnă sau de iarnă, un bol cu supă cremoasă sau o tocană aburindă sunt extrem de tentante, chiar dacă nutriționiștii afirmă că aceste mâncăruri nu sunt tocmai sănătoase pentru organismul nostru.
Așa cum vara alimentele principale sunt legumele, fructele și salatele, și iarna tot acestea au prioritate, însă adaptate la produsele de sezon disponibile. În plus, alimentația sănătoasă este obligatorie iarna deoarece gradul de activitate fizică este mult mai scăzut, spre deosebire de anotimpul cald.
Știm că iarna organismul are nevoie de mai mulți nutrienți pentru a menține constantă temperatura corpului, din acest motiv este indicat să consumăm alimente cât mai sănătoase, preparate prin fierbere sau coacere, pentru a nu se pierde substanțele nutritive.
Aflați mai multe din clipul alăturat.