Actrița Rodica Lazăr visa să devină gimnastă, ca Nadia Comănici. Dar, după ce și-a rupt mâna, a renunțat

Publicat pe 25.07.2018 la 11:19 Actualizat pe 25.07.2018 la 15:49

Invitată la ”CineCOOL”, actrița Rodica Lazăr a dezvăluit ce a determinat-o să renunțe la visul ei de a deveni gimnastă.

Invitată la ”CineCOOL”, actrița Rodica Lazăr a dezvăluit ce a determinat-o să renunțe la visul ei de a deveni gimnastă. Îndemnată de gazda emisiunii, Irina Margareta Nistor, actrița și-a amintit că, în copilărie, două dintre filmele văzute la cinema, în Onești, au fost cele care au marcat-o:

Am două amintiri. Una e cu mama, când am văzut «Păsările», în regia lui Alfred Hitchcock, și un film cu Stan și Bran. Îmi aduc aminte cum lumea în jur râdea și eu nu mă distram. Era episodul pe schelă”.

Cât despre teatru, actrița a mărturisit că piesa care a marcat-o a fost ”Ibsen”, cu Gina Patrichi și Victor Rebengiuc, spectacol pe care l-a văzut la televizor. Primul său pas în lumea artistică l-a făcut în copilărie, când s-a înscris la cercul de teatru de la Casa Pionierilor. Însă, Rodica Lazăr spera să ajungă sportivă.

Am făcut gimnastică de performanță. Dar, înainte de prima competiție, mi-am rupt mâna și nu am mai putut să particip. Am continuat să mă antrenez. Prin clasa a treia - a patra m-am oprit. Am făcut balet, câțiva ani. Apoi, am început să scriu, să merg la cercul de teatru”.

Venirea la București a adus-o mai aproape de teatru și așa s-a născut dorința de a deveni actriță.


Rodica Lazăr s-a născut în Onești, județul Bacău. A terminat UNATC în 2001, secția actorie, la clasa profesorului Gelu Colceag. Încă din facultate a colaborat cu Teatrul Bulandra din București, unde, ulterior, a și fost angajată. A lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc contemporan: Alexandru Darie, Andrei Șerban, Yury Kordonsky.

Debutul în cinematografie a avut loc în anul 2002, în filmul "Amen", regizat de Costa Gavras. A mai colaborat cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu (pentru "Moartea domnului Lăzărescu"), Francis Ford Coppola (pentru "Tinerețe fără tinerețe"). Primul rol principal, cel din "Carmen" i-a adus și un premiu important: ”Cea mai bună actriță în rol principal”, acordat de UCIN.

În articolul

Actrița Rodica Lazăr visa să devină gimnastă, ca Nadia Comănici. Dar, după ce și-a rupt mâna, a renunțat

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 13:15
Imagine adorabilă cu Maite Perioni în copilărie. Cum arăta celebra vedeta când era doar un bebeluș
Happy People • ieri la 01:19
Allisson Lozz, protagonista din “În numele iubirii”, renunță la cariera din cinematografie. Declarațiile actriței cu privire la motivul care a împins-o să ia această decizie
Happy People • ieri la 00:48
Actorul din Rebelde, Roberto 'Puck' Miranda, s-a stins din viața la vârsta de 60 de ani
Happy People • pe 30.11 la 14:55
Dovada vie că talentul se transmite din familie. Marjorie de Sousa a lansat o piesă de Crăciun alături de fiul ei, Matias.
Happy People • pe 30.11 la 12:32
Aracely Arambula a descoperit elixirul tinereții. Cum arată la 45 de ani frumoasa actriță de telenovele
Happy People • pe 30.11 la 12:23
Sunt două dintre cele mai frumoase artiste ale Mexicului: Anahi și Maite Perroni pozează împreună pentru coperta unei celebre reviste