Cultour 2021: Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, despre pasiunea din spatele documentarului “România Sălbatică”

Publicat pe 05.10.2021 la 13:54 Actualizat pe 05.10.2021 la 18:00

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, realizatorii documentarului “România Sălbatică”, vorbesc astăzi la CulTour despre pasiunea din spatele documentarului, motivația care i-a adus împreună și despre dragostea de țară care i-a împins să le aducă oamenilor imagini nemaivăzute de pe plaiurile mioritice.

Dan Dinu este îmbrăcat într-un tricou alb și Cosmin Dumitrache poartă un tricou albastru

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache povestesc cu Alexandra Gherman despre începuturile documentarului "România Sălbatică"

TV Happy

Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu îi aduc din nou în fața telespectatorilor pe realizatorii documentarului “România Sălbatică”. Dan Dinu și Cosmin Dumitrache vorbesc cu Alexandra Gherman despre pasiunea din spatele imaginilor.

“Haide să vedem prin ce peripeții au trecut cei doi realizatori ai documentarului.”, începe Vlad Gherman.

“România Sălbatică” se află încă în cinematografele din toată țara și este la momentul actual cel mai amplu documentar despre flora și fauna din țara noastră.

Dan Dinu, despre pasiunea din spatele documentarului “România Sălbatică”

Alexandra Gherman începe interviul nerăbdătoare să afle prin ce peripeții au trecut cei doi realizatori ai documentarului înainte de a se apuca de treabă.

“Cum a început pasiunea voastră pentru natură?”, întreabă Alexandra Gherman.

Dan Dinu își amintește cu nostalgie de momentele din copilărie pe care și le petrecea în vacanțe în Județul Dâmbovița. Acolo a învățat să aprecieze natura și să vadă lucrurile inedite pe care aceasta le are de oferit. De asemenea, pasiunea lui Dan Dinu pentru cărți s-a transformat în plan pe termen lung atunci când se gândea cum să-și construiască propriul atlas zoologic.

“Călătoream prin cărți.”, spune Dan Dinu, amintindu-și cu nostalgie de o carte de zoologie pe care o răsfoia în permanență.

Dan Dinu și-ar fi dorit când era mic să parcurgă fiecare etapă din cartea pe care o citea, iar ulterior visul i-a devenit realitate odată cu planificarea documentarului “România Sălbatică”.

Cosmin Dumitrache, despre pasiunea din spatele imaginilor

Cosmin Dumitrache spune că atunci când era mic petrecea timp pe la bunici, însă între perioada dintre copilărie și adolescență s-a rupt pentru un timp de natură.

Ulterior, acesta a regăsit pasiunea pentru drumeții, așa că alături de câțiva prieteni reușea să parcurgă trasee importante din România. De asemenea, Cosmin Dumitrache spune că la vremea aceea a optat și pentru grupurile de drumeții de pe rețelele de socializare.

Cât despre pasiunea pentru imagine, Cosmin Dumitrache mărturisește că și-a dorit să îmbine filmul cu natura. Astfel, a vizionat foarte multe documentare din afară pentru a vedea cum sunt acestea realizate și s-a gândit că în România nu există acest gen de produs.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au avut amândoi același vis, un vis urmat de un plan care mai apoi s-a concretizat. Cel dintâi spune că a vizionat de asemenea și alte documentare din afară.

“Mi-am dorit întotdeauna să putem crea ceva similar.”, spune Dan Dinu.

Dan Dinu nu își însușește proiectul “România Sălbatică”, astfel că oricine a contribuit la realizarea acestuia este parte din echipă.

“Cine a scris textul documentarului?”, întreabă Alexandra Gherman.

Deși puțin timid, Dan Dinu își asumă întregul rol al textului, dar le aduce laude și celor care i-au șlefuit munca pe parcurs. Pe măsură ce imaginile era adunate, Dan Dinu punea cuvintele pe hârtie și astfel textul proiectului a văzut lumina zilei.

Naratorul documentarului este celebrul actor Adrian Titieni, care ne poartă timp de două ore într-o poveste diferită față de cea pe care o știam despre țara noastră. Dan Dinu și Cosmin Dumitrache l-au ales pe cunoscutul actor dintr-o serie de nume foarte importante, însă rezultatul final a fost cel așteptat.

În articolul

Cultour 2021: Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, despre pasiunea din spatele documentarului “România Sălbatică”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x