CulTour 2021: Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în discuție cu Alexandra Gherman despre realizarea documentarului “România Sălbatică”

Publicat pe 28.09.2021 la 12:48 Actualizat pe 28.09.2021 la 20:12

Alexandra Gherman îi aduce aduce în fața publicului pe Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, realizatorii documentarului "România Sălbatică". Cei doi vorbesc în cea mai nouă ediție de CUlTour despre povestea care a stat în spatele proiectului.

Alexandra Gherman poartă o ținută neagră și părul prins

Alexandra Gherman vorbește cu producătorii documentarului "România Sălbatică"

TV Happy

“România Sălbatică” este primul documentar despre locurile mai puțin cunoscute din țara noastră care a reușit să fie dus la bun sfârșit doar de către doi oameni puși pe treabă și iubitori de frumos.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache îi povestesc Alexandrei Gherman la CulTour toate peripețiile prin care au fost nevoiți să treacă pentru a reuși să aducă în fața publicului o altfel de priveliște asupra României.

Realizatorii documentarului s-au cunoscut într-o benzinărie și de acolo totul a început să capete sens pentru cei doi oameni dornici să creeze ceva nemaipomenit care să aducă un plus de valoare țării noastre.

Cosmin Dumitrache este fotograf și a dorit din anul 2012 să se implice într-un proiect care să îl ajute în dezvoltarea personală, dar care să îi aducă și un avantaj în carieră. Astfel, i-a trimis un mesaj lui Dan Dinu și astfel a luat naștere prietenia lor.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, despre perioada în care s-au cunoscut

Alexandra Gherman i-a invitat pe amândoi să-și spună povestea, astfel că fiecare are șansa de a-și spune partea.

Dan Dinu este fondatorul “România Sălbatică” și începe prin a povesti cum l-a cunoscut pe Cosmin printr-un mail. Se pare că acesta a trimis un mesaj pe site la secțiunea “Implică-te”, acolo unde oricine poate veni cu o mână de ajutor.

În anul 2012, Cosmin Dumitrache era dornic să încerce noutăți din punct de vedere profesional, astfel că și-a dat întâlnire cu Dan Dinu într-o benzinărie și de acolo a început aventura “România Sălbatică”.

“A fost o idee nebunească.”, spune Cosmin.

Cosmin Dumitrache povestește că pe vremea aceea se afla încă la Câmpina, dar venea în București la facultate. De asemenea, avea nevoie de cineva care să iubească natura așa cum o iubește el pentru a construi un proiect frumos împreună.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, creatorii documentarului “România Sălbatică”

“Îmi plac oamenii care au inițiativă.”, spune Dan Dinu.

Chiar dacă nu aveau niciunul idee că o se ajungă la un proiect atât de mare, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au riscat și au câștigat.

“Tu aveai în minte ideea unui documentar?”, îl întreabă Alexandra Gherman pe Cosmin Dumitrache.

Cosmin recunoaște că avea nevoie de o persoană care să se priceapă pe partea de producție, dar care să facă acest proiect legat de natură, astfel l-a găsit pe Dan.

Dan Dinu recunoaște că a fost o provocare destul de mare pentru amândoi să găsească urșii pentru a-i putea filma sau fotografia.

“În zona de natură aveam experiență, știam în ce ne băgăm.”, a spus Dan.

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache își porneau camerele doar când vedeau ceva interesant de filmat sau fotografiat, asta pentru că nu își puteau ține aparatele deschide în permanență. Cât despre cea mai lungă perioadă în care au stat fără să doarmă, cei doi și-au relatat poveștile personale și sincere.

Alexandra Gherman i-a întrebat și despre cele mai impresionante cadre pe care au reușit să le surprindă, separat sau împreună.

În articolul

CulTour 2021: Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în discuție cu Alexandra Gherman despre realizarea documentarului “România Sălbatică”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2021. Balanțele au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum se bucură Andreea Raicu de prezent: "Un jurnal te ajută să îţi eliberezi sufletul"
a1.ro
O femeie a văzut mișcări suspecte în temelia casei și a chemat ajutoare. A înspăimântat-o ce se afla acolo: ”Am scos 90”
Catine
Culorile sezonului de primăvară-vară 2022. Care sunt datele oferite de raportul Institutului Pantone Fashion Color Trend
retetefeldefel.ro
Tort cu cremă de dovleac copt
useit.ro
Accidentul nuclear de la Cernobîl va mai cauza zeci de mii de victime în următorii ani. Cum explică experții fenomenul 
as.ro
Anamaria Prodan, anunț uriaș despre noul său iubit. Cine ar fi bărbatul care o consolează după divorțul de Laurențiu Reghecampf: “Am nevoie să fiu ținută în brațe”
Antenastars
Theo Rose, printre lacrimi: „N-o să mai vorbesc două zile!”
Spynews
EXCLUSIV. Reacția Anamariei Prodan la acuzele fostei neveste a lui Laurențiu Reghecampf: „Nu fac decât să-l târască în mizerie”