CulTour 2021: Eli Neicuț, tânăra care a renunțat la o carieră în IT pentru a se dedica faptelor bune. Cum a început totul

Publicat pe 19.10.2021 la 13:52 Actualizat pe 19.10.2021 la 17:56

Eli Neicuț este o tânără de 28 de ani care și-a dedicat întreaga viață faptelor bune. După ce a renunțat la o carieră în IT, și-a dat seama că tot ceea ce își dorește să facă este să ajute oamenii din jur. Cum a început totul, ne spune chiar Eli într-o discuție cu Alexandra Gherman.

Eli poartă o bluză albă și un sacou portocaliu

Eli Neicuț, tânăra care a renunțat la o carieră în IT pentru a se dedica faptelor bune

Happy Channel

“Eli, o tânără de 28 de ani, este primul creator de conținut din zona de voluntariat din țara noastră.”, începe Vlad Gherman emisiunea CulTour de astăzi.

Cristina Ciobănașu o descrie pe Eli ca fiind “primul influencer de fapte bune”, un om care a știut întotdeauna ce își dorește, dar care și-a luat până la urmă inima în dinți și a dat curs dorinței de a face bine celor din jur.

Pentru cei cărora le-a întins o mână de ajutor, Eli este considerată un înger astfel că toată lumea vine spre ea atunci când simte nevoia de a dărui și altora din puținul lor.

Eli Neicuț, tânăra care a renunțat la o carieră în IT pentru a se dedica faptelor bune

Alexandra Gherman începe interviul de la CulTour de astăzi și este curioasă să afle cum au reacționat părinții lui Eli atunci când au aflat că aceasta își dorește să renunțe la cariera pe care și-o construise deja de cinci ani.

Eli Neicuț lucra full-time în IT, dar acest lucru nu i-a împlinit niciodată sufletul. Astfel, tânăra a decis să meargă ușor în copilărie și să retrăiască momentele în care se simțea cu adevărat împlinită. Atunci a realizat că tot ceea ce-și dorește să facă în viață, este să ajute oamenii din jur.

“Am avut un mini plan.”, spune Eli.

Eli Neicuț știe că multă lume și-ar dori să renunțe la cariere și să plece în lume pentru a-și trăi un vis neîmplinit, însă fără un plan făcut dinainte, nimic nu funcționează. Astfel, sufletul pragmatic a venit în ajutorul visătoarei Eli și a ajutat-o să își facă câteva calcule înainte de a renunța cu totul la IT.

“Care sunt cele mai mari calități pe care ți le-au transmis părinții tăi?”, întreabă Alexandra Gherman.

Eli este de părere că din partea mamei a luat foarte multă răbdare cu care a dus la bun sfârșit nenumărate proiecte în care s-a implicat. De asemenea, tânăra de 28 de ani se descrie ca o persoană care își dorește neîncetat să realizeze fapte bune, chiar dacă uneori mai are nevoie și de odihnă.

“Cumva ai îmbinat calitățile lor cele mai mari și așa s-a născut Eli.”, spune Alexandra Gherman.

Când era mică, Eli își aduce aminte cu bucurie că vorbea foarte mult, iar asta nu a putut decât să o facă să se gândească că va întreprinde o carieră în care îi va fi de folos această calitate.

Cum a început povestea faptelor bune pentru Eli Neicuț

Deși a lucrat timp de cinci ani într-o corporație, Eli spune că nu a uitat niciodată plăcerea cu care îi plăcea întotdeauna să comunice. Astfel s-a născut proiectul “Eli Vorbește”, acolo unde tânăra de 28 de ani este pregătită să sară în ajutorul oricui ar avea nevoie.

Toate planurile pe care Eli le-a concretizat la maturitate, au avut legătură cu plăcerile pe care aceasta le găsea în copilărie atunci când lucra cu oameni dragi. Până la urmă, pe Eli au ajutat-o atât matematica, cât și comunicarea, iar amândouă îmbinate au scos la iveală ceva minunat.

În articolul

CulTour 2021: Eli Neicuț, tânăra care a renunțat la o carieră în IT pentru a se dedica faptelor bune. Cum a început totul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x