CulTour 2021: Eli Neicuț vorbește la CulTour despre faptele bune pe care le face în fiecare zi

Publicat pe 12.10.2021 la 14:50 Actualizat pe 12.10.2021 la 17:53

Eli Neicuț este creator de conținut din zona de voluntariat, singurul de acest gen din țara noastră. Tânăra a venit la CulTour să stea de vorbă cu Alexandra Gherman și să-și spună povestea de viață.

Eli Neicuț poartă o bluză albă și un sacou portocaliu

Eli Neicuț vorbește la CulTour despre faptele bune pe care le face în fiecare zi

Happy Channel

“Un singur lucru vă putem spune cu siguranță, Eli Neicuț nu dă înapoi pentru nimic în lume atunci când vine vorba despre a-i ajuta pe cei mai puțin norocoși.”, începe Cristina Ciobănașu prezentarea invitatei de astăzi de la CulTour.

“Este primul creator de conținut din zona de voluntariat din țara noastră.”, spune Vlad Gherman.

Eli Neicuț a venit la CulTour pentru a le prezenta oamenilor cât de ușor este să faci un bine pentru ceilalți, chiar dacă în adâncul sufletului te gândești și la beneficiile tale atunci când realizezi acele lucruri.

Eli Neicuț, despre începuturile carierei de voluntariat

“Cum a început nevoia asta a ta de a face bine?”, a întrebat Alexandra Gherman.

Eli Neicuț este o tânără de 28 de ani din Turnu Măgurele care a început să facă fapte bune de la o vârstă fragedă. Ulterior, atunci când a ajuns la liceu, și-a dat seama că acest ajutor are un nume, voluntariat.

Ulterior, aceasta s-a implicat în cât mai multe proiecte extra școlare pe tot parcursul liceului, dar și în anii de facultate. După ce s-a angajat pentru prima dată și a început să-și câștige singură banii, și-a dat seama că munca și zilele libere nu o fac fericită, voia ceva mai mult.

Astfel, Eli Neicuț a căutat de-a lungul vieții sale și s-a gândit care a fost lucrul care a reușit să o îmbogățească cel mai mult din punct de vedere al experiențelor. Astfel, tânăra din provincie abia sosită în București, și-a dat seama că voluntariatul este răspunsul pe care îl căuta.

“Niciodată nu este despre cauză.”, a mărturisit Eli Neicuț.

Eli Neicuț este fericită că poate întâlni oameni minunați și povești de care nu se va putea despărți niciodată, asta pentru că voluntariatul îi face plăcere și o împlinește pe toate planurile.

“Te duci pentru omul care povestește despre asta.”, a spus Eli.

Eli Neicuț, despre povestea vieții de voluntar

Eli Neicuț are o soră mai mare cu 8 ani care a avut întotdeauna o dizabilitate din cauza căreia oamenii o priveau diferit. Cu toate astea, Eli nu a văzut-o niciodată altfel și a vrut ca oamenii să o perceapă așa cum este ea de fapt, bună și iubitoare.

Atunci când a ajuns în București, Eli Neicuț și-a dat seama că oamenii cu dizabilități sunt tratați pe picior de egalitate cu restul lumii. Astfel, tânăra și-a regăsit speranța în umanitate.

“Uneori ne sperie ceea ce nu cunoaștem.”, a spus Eli.

Eli Neicuț este fericită că micuții din ziua de astăzi sunt norocoși că pot avea părinți cărora să le pese de probleme sociale și încearcă să-și ducă copiii la cât mai multe evenimente în care participă și persoanele cu dizabilități.

Eli este de părere că voluntariatul îți oferă cele mai multe oportunități și îți deschide nenumărate uși pe care nu le credeai vreodată încuiate. De asemenea, tânăra sfătuiește elevii și studenții să-și facă timp pentru voluntariat, o practică ce le va aduce nenumărate beneficii.

După o perioadă îndelungată de voluntariat, Eli Neicuț poate spune cu mâna pe inimă că se simte încrezătoare și împlinită.

În articolul

CulTour 2021: Eli Neicuț vorbește la CulTour despre faptele bune pe care le face în fiecare zi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Ciprian a refuzat să plătească 24.000 de euro meşterilor şi îşi renovează singur garsoniera din Cluj. Cât îl costă acum
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x