CulTour 2022: Ce spun specialiștii despre puterea prezentului. Cum ne putem elibera de trecut, dar și despre gândurile din viitor

Publicat pe 26.05.2022 la 11:47 Actualizat pe 26.05.2022 la 17:56

Ce spun specialiștii CulTour 2022 despre puterea prezentului. Cum ne putem elibera de gândurile din trecut, dar și de proiecțiile din viitor. Conectarea aici și acum este mai importantă decât orice alt timp.

Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu stau unul lângă celălalt și poartă amândoi bluze cu mâneci lungi

Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu în cadrul CulTour 2022

Happy Channel

De cele mai multe ori avem tendința de a nu ne concentra în prezent, asta pentru că toate gândurile noastre se îndreaptă spre trecut sau viitor. Cu toate acestea, specialiștii CulTour 2022 ne vin în ajutor și ne dau câteva sfaturi pentru a ne putea bucura de ceea ce avem, fără a cere întotdeauna mai mult.

Nu este o misiune ușoară, însă cu răbdare și perseverență putem trece peste multe momente anxioase care ne pot face viața dificilă.

Ce spun specialiștii despre puterea prezentului

Cristiana Petrescu, unul dintre specialiștii CulTour, spun că puterea prezentului este extrem de importantă. Atunci când ne concentrăm pe trecut sau viitor, uităm să ne concentrăm pe lucrurile care chiar contează cu adevărat. Uităm să ne bucurăm de ceea ce am realizat și dorim să creăm în continuare planuri. Atunci când amintirile noastre revin, acestea pot fi atât reale, cât și modificate. De cele mai multe ori nu ne simțim confortabil și adoptăm o altă latură ascunsă.

“Povestea pe care ne-o spunem nouă, o spunem și altora. La un moment dat ajungem la vorba “înainte era mai bine”. Multe amintiri ni le modificăm să ne facă nouă bine, lucrurile nu sunt chiar reale. Rămânem agățați în trecut pentru că e mai confortabil.”, spune Cristiana Petrescu.

Aceasta subliniază faptul că în copilărie eram “antrenați” să primim recompense de fiecare dată când atingeam câte un obiectiv. De aceea, la maturitate, uităm să ne bucurăm de lucrurile simple din prezent.

“Copiii fiind, foarte mulți dintre noi primeam recompense. Ne aruncam într-un viitor care, cum se îndeplinea, ne găseam un alt obiectiv. E tare important să trăim în prezent pentru că doar așa putem să ne bucurăm de ce avem. Eu personal îl văd ca pe o bucurie de natură, de faptul că observi niște lucruri.”, a completat specialistul CulTour 2022, Cristiana Petrescu.

Cum ne putem elibera de trecut și cum ne putem bucura de momentul prezent

Andreea Marin este un exemplu de persevernță și putere. În orice moment dificil, “Zâna” s-a arătat tuturor cu un zâmbet pe buze.

“Ca să mă simt bine cu mine, trebuie să am conștiința faptului că am făcut tot ce-mi stă mie în putere, că am făcut tot ce e mai bine. Eu nu-mi dau voie să stau într-o stare negativă. Cu dorința de a fi constructivă, din start mă ajut. A tot căuta ajutor din afară este o greșeală. E important și ajutorul din afară.

Nu e normal să faci ce ai putea să faci greșit, de fapt. Nu te lăsa prea mult într-o stare de negativitate. E normal să ți se ducă gândurile acolo, dar când conștientizezi, să nu rămâi agățat acolo.”, a mărturisit Andreea Marin, una dintre cele mai iubite vedete de la noi din țară.

De-a lungul timpului a demonstrat că în ciuda lucrurile grele prin care a trecut, a știut să se ridice de fieare dată mai puernică.

“Gândurile astea vin când n-ai prea multă treabă. Pentru mine, de-a lungul timpului, munca a fost cel mai bun medicament.”, a completat vedeta.

În articolul

CulTour 2022: Ce spun specialiștii despre puterea prezentului. Cum ne putem elibera de trecut, dar și despre gândurile din viitor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Braşoveanul care îşi vinde cu 25.000 de euro garajul din lemn dezvăluie ce oferte a primit. "Sunt în discuţii cu două persoane"
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Să-i fie ţărâna uşoară!” Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x