CulTour 2022 : Cum îi ajutăm pe adolescenți să depășească momentele dificile. Specialiștii ne vin în ajutor

Publicat pe 28.04.2022 la 11:59 Actualizat pe 29.04.2022 la 09:08

Cum îi ajutăm pe adolescenți să depășească momentele dificile și cum putem fi un real sprijin atunci când au nevoie. Specialiștii ne vin în ajutor și ne îndrumă cu ghiduri clare.

Criss poartă o bluză albă cu mâneci verzi și stă lângă Vlad care poartă o bluză gri cu mâneci lungi

Criss și Vlad la CulTour 2022

Happy Channel

În fiecare joi, la CulTour 2022, Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman ne îndrumă către o viață echilibrată și bine organizată. De data aceasta, una dintre cele mai importante teme are în centru problema adolescenților și a părinților. Cum au reușit vedetele din România să treacă peste acest prag și ce spun specialiștii despre mâncatul sănătos la această vârstă.

Este important să ne alegem cu grijă sursele pe care le căutăm pentru a afla informații relevante cu privire la copiii noștri.

Cum îi ajutăm pe adolescenți să depășească momentele dificile

Ioana Ginghină și Alexandru Papadopol au trăit o frumoasă poveste de iubire între 2006 și 2019, iar rezultat al dragostei lor a venit micuța Ruxi. Acum tânăra este o adolescentă în devenire, iar la 14 ani poate spune că este un exemplu de urmat pentru toate tinerele din România. Mama sa celebră spune că este pasionată de desen și crede că ar putea avea o meserie de viitor bazată pe acest hobby.

De asemenea, actrița mărturisește că relația pe care și-a clădit-o cu fiica sa de-a lungul timpului este acum reflectată în comportamentul acesteia. De altfel, Ioana Ginghină spune că Ruxi este un copil bun care își dorește să continue cu pasiunile sale dezvoltate de când era încă mică. Vedeta se mândrește cu fiica ei și spune că relația pe care și-a construit-o alături de aceasta a lăsat urme pozitive asupra comportamentului ei recent.

Cât despre Andreea Marin, aceasta mărturisește că are o relație naturală cu fiica ei, Violeta. Adolescenta a împlinit 14 ani în luna decembrie și își consideră mama cea mai bună prietenă.

Citește și: Andrei Huțuleac spune povestea din spatele filmului #dogpoopgirl. Cum s-a transformat o simplă idee într-o producție de succes

“Odată cu creșterea copilului crește și părintele, învățăm lucruri noi. Suntem prietene, prietenia nu înseamnă că îi permit orice, nu aceasta este. E bine să fie cunoscute și limitele autorității părintești. Nu poate decide chiar orice, măcar până la vârsta majoratului. Limite explicate cu argumente. E nevoie uneori să repeți.”, a mărturisit Andreea Marin.

Specialiștii CulTour 2022 oferă sfaturi esențiale părinților de adolescenți

Andreea Marin spune că alături de fiica sa Violeta și-a construit o relație extraordinară, cu limite impuse atunci când sunt necesare. De asemenea, fiecare deține spațiul său personal și plin de armonie, iar animalele prezente în casă înfrumusețează de fiecare dată spațiul.

“Fiecare are spațiul său, nu există armonie dacă unul muncește și altul stă degeaba, trebuie să ne ajutăm reciproc. E foarte importantă iubirea exprimată. Iubim animalele și avem grijă pe rând de ele. Ne-am împărțit îndatoririle. La școală n-am nici cea mai mică problemă. Nu mă mai pricep s-o ajut cu nimic. Am noroc, fiica mea gătește foarte bine. E foarte bună.”, a mărturisit Andreea Marin. Împreună cu fiica sa citește, se ocupă de grădină și călătorește.

Cel de-al treilea invitat CulTour 2022, medicul nutriționist Laura Ene, vorbește despre problema comportamentului alimentar sănătos în rândul adolescenților.

Citește și: Happy Blitz cu Vlad Vîlciu din “Adela”. Cum a răspuns actorul celor mai arzătoare curiozități

“Întâi de toate trebuie să-i ajutăm, să ne uităm la comportamentele noastre. Copiii fac ceea ce văd. Noi suntem responsabili de educația pe care le-o oferim, copiii nu înțeleg conceptul de sănătate, foarte mulți nu își dau seama de corpul lor.”, a declarat Laura Ene, medic nutriționist.

În articolul

CulTour 2022 : Cum îi ajutăm pe adolescenți să depășească momentele dificile. Specialiștii ne vin în ajutor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Românii ar putea beneficia de un nou tip de concendiu medical plătit. Se vor putea acorda maxim 45 de zile într-un an
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x