CulTour 2022: Andrei Huțuleac spune povestea din spatele filmului #dogpoopgirl. Cum s-a transformat o simplă idee într-o producție de succes

Publicat pe 26.04.2022 la 10:04 Actualizat pe 27.04.2022 la 16:47

Andrei Huțuleac poartă blugi și cămașă și stă cu mâinile încrucișate

Andrei Huțuleac în cadrul Cultour 2022

Happy Channel

Andrei Huțuleac este actor și regizor, iar primul său film, #dogpoopgirl, a reușit să impresioneze audiența prin autenticitate și dinamism. Povestea este inspirată dintr-un caz real ce s-a întâmplat în Coreea de Sud prin 2005. Este vorba despre primul caz de umilire publică ce a reușit să schimbe fața cu care privim rețelele sociale.

Deși este o temă dură, Andrei Huțuleac a încercat să cuprindă în tema filmului și umor negru. Acesta este redat în cea mai mare măsură de către actrița Andreea Grămoșteanu.

Andrei Huțuleac spune povestea din spatele filmului #dogpoopgirl

După o simplă lectură a unei povești tulburătoare, Andrei Huțuleac a decis că este momentul să aducă această tema și pe marile ecrane din țara noastră. În anul 2017, actorul a citit cartea “Umilirea publică în epoca internetului” scrisă de Jon Ronson și publicată în 2015. Aceasta spune povestea unei femei din Coreea de Sud ce a depășit cel mai tragic eveniment din viața sa. În timp ce se afla în metrou alături de patrupedul său, aceasta nu îndrăznește să curețe în urma lui.

Fotografiată de un blogger, femeia ajunge să fie bătaia de joc a tuturor, fiind dată afară de la locul de muncă în mai puțin de o lună. Este exmatriculată de la universitatea la care studia, primește amenințări cu moartea, atât ea cât și familia ei. Povestea reală ia final atunci când femeia își “strigă” supărarea în mediul online și amenință că se sinucide dacă nu încetează atacurile asupra sa.

Citește și: Happy Blitz cu Claudia Vasile. Cum a răspuns actrița din “Adela” celor mai arzătoare întrebări

Ulterior, Andrei Huțuleac a transpus toată această întâmplare în spațiul românesc și astfel a ieșit la lumină producția #dogpoopgirl. Este o povestea despre realitatea înconjurătoare, despre momentele în care oamenii nu pot fi alături unii de ceilalți fără să judece. Deși filmul a fost turnat în 2019, acesta a văzut lumina zilei în 2022.

Ce așteptări s-au creat în jurul filmului #dogpoopgirl

Conform spuselor lui Andrei Huțuleac, tot mai multă lume este de părere că filmul nu conține o simplă idee dusă la extrem. Aceasta reflectă în cea mai mare parte realitatea înconjurătoare.

“A fost o așteptare dificilă. Au fost doi ani dificili care ne-au oprit activitatea, deși am făcut un alt film în pandemie. Acum sunt într-o nouă etapă în care mă reîndrăgostesc de el. Mă bucur că nu a îmătrânit urât. Nu toate filmele au ocazia să treacă testul timpului.”, a spus plin de entuziasm Andrei Huțuleac.

#dogpoopgirl a fost creat în 18 zile, 28 de locații și a avut nevoie de 80 de actori pentru a vedea lumina zilei. Conform declarațiilor lui Andrei Huțuleac, producția a putut fi posibilă datorită unei foarte bune organizări. O simplă finanțare din partea statului de doar 90 de mii de euro, i-a făcut pe organizatori să grăbească întreg procesul creațional.

Citește și: De ce este important somnul în viața noastră și cum îi putem îmbunătăți calitatea. Ce spun specialiștii

“Au mai existat bonusuri, dar în final tot nu ne-ar fi ieșit calcului. S-a întâmplat că a trebuit să ne organizăm bine și atent, să-mi sun toți prietenii din domeniu să participe la acest proiect. M-am bucurat de susținerea tuturor celor pe care îi vedeți pe ecran, dar și în spate.”, a completat Andrei Huțuleac.

În articolul

CulTour 2022: Andrei Huțuleac spune povestea din spatele filmului #dogpoopgirl. Cum s-a transformat o simplă idee într-o producție de succes

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x