CulTour 2022: Importanța sportului în viața copiilor . Ce spun specialiștii despre mișcarea de la vârste fragede și până la maturitate

Publicat pe 16.06.2022 la 15:57 Actualizat pe 16.06.2022 la 18:37

Specialiștii CulTour 2022 vorbesc despre importanța sportului în viața copiilor. Ce spun aceștia despre mișcarea de la vârste fragede și până la maturitate.

Cristina Ciobănașu poartă o bluză galbenă și stă lângă Vlad Gherman care poartă o bluză cu mânecă lungă

Criss și Vlad la CulTour 2022

Happy Channel

Ca în fiecare joi, specialiștii CulTour 2022 vin alături de Cristina Ciobănașu și Vlad Gherman pentru a ne prezenta noi modalități prin care ne putem îmbunătăți stilul de viață. De data acestea este vorba despre importanța sportului în viața copiilor și cum poate mișcarea să îi aducă pe linia de plutire atunci când se simt pierduți. De asemenea, un stil alimentar sănătos este la fel de important pentru a păstra un echilibru constant.

Despre importanța sportului în viața copiilor la CulTour 2022

Pentru cei mai mulți dintre părinți, sportul în viața copiilor vine ca o împlinire personală din trecut. Cu toate acestea, dacă aceste etape nu sunt trăite și de cei mici atunci când este necesar, ele se pot transforma în clipe dificile de trăit. Pentru ca viața celor mici să se transforme într-o mai bună măsură, este necesar să îi lăsăm să își aleagă disciplina pentru care vor munci o bună perioadă de timp.

Andrei Mușat, antrenor de fitness și fost campion la Jiu Jitsu este de părere că un corp sănătos vine ca urmare a unei minți sănătoase ce este îndrumată cu claritate de către adulți. Împins de părinți încă de mic să se apuce de sport, specialistul nostru spune că nu regretă acest lucru. Încă de la vârsta de 8 ani a știut că drumul lui în viață nu se va opri după câteva antrenamente și că va continua în acest fel sănătos o bună parte din timp.

Citește și: Mircea Gheorghiu povestește alături de fiica Ilinca despre cele mai frumoase perioade ale vieții

“A fost o chestier impusă de părinți la vârsta de 8 ani. Au vrut să nu pierd timpul aiurea și m-au trimis către sala de sport. Nu-mi aduc aminte altceva din copilărie, foarte puțin din spatele blocului. Am fost prins în zona asta încă de mic.”, își aduce aminte cu plăcere, Andrei Mușat. Acesta spune că sportul în viața copiilor reflectă viața lor viitoare. Aceștia pot ajunge la vârste înaintate și pot vedea mai ușor diferențele dintre o persoană care a făcut mișcare și una care nu.

Cum ne putem îndruma copiii către sport, aflăm de la specialiștii CulTour

Pe lângă sfaturile utile și informațiile relevante, Andrei Mușat îi îndrumă pe părinți să nu renunțe atunci când își doresc o carieră sportivă pentru copiii lor. Chiar dacă nu toată lumea va ajunge la un nivel excelent de performanță, fiecare suflet are nevoia de a cunoaște măcar o dată arta nobilă a sportului, indiferent de ramura sa.

“Sunt o sumedenie de opțiuni prin care să-i facem să fie atenți. În primul rând, să ne comportăm ca niște prieteni, dacă devenim autoritari, ei ne pun într-o bulă. Nu renunțăm. Dacă copilul vrea să stea pe tabletă, eu mă pun pe aceeași tabletă și mă joc în același timp cu el.”, spune Andrei Mușat, specialistul CulTour 2022.

Citește și: Andreea Lițescu vorbește despre meseria de mamă și spune care sunt cele mai mari provocări pe care le-a avut de înfruntat

Camelia Potec, un exemplu viu de perseverență și determinare, spune că alături de fiica și soțul său face întotdeauna sport în casă.

„M-am simțit rău că a ajuns copilul să-mi reproșeze că un lucru frumos de care ea era încântată, din cauza noastră n-a mai avut parte de el.”, a spus celebra sportivă.

În articolul

CulTour 2022: Importanța sportului în viața copiilor . Ce spun specialiștii despre mișcarea de la vârste fragede și până la maturitate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x