”Ea a fost primul om care a știut că vreau să dau la teatru”, mărturisește actrița Rodica Lazăr, la „CineCOOL”

Publicat pe 26.07.2018 la 09:36 Actualizat pe 26.07.2018 la 11:54

Prima persoană care a aflat de această decizie nu a fost cineva din familia sa, a mărturisit Rodica Lazăr la ”CineCOOL”, pastila de teatru și cinematografie din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de Happy Channel în fiecare weekend.

Rodica Lazăr a mărturisit, la ”CineCOOL”, că visa să devină sportivă de performanță și să îi calce pe urme Nadiei Comăneci. Însă, un accident din timpul antrenamentelor a făcut-o să renunțe la visul său. Abia în perioada liceului a luat decizia să urmeze calea actoriei. Prima persoană care a aflat de această decizie nu a fost cineva din familia sa, a mărturisit Rodica Lazăr la ”CineCOOL”, pastila de teatru și cinematografie din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de Happy Channel în fiecare weekend. În interviul acordat Irinei Margareta Nistor, actrița a dezvăluit cine este persoana respectivă:

La Onești (n.r. orașul natal) a fost proiectat Carmen. A fost și diriginta mea din liceu, doamna Valeria Șocaliuc. Ea a fost primul om care a știut că vreau să dau la teartru, chiar înaintea părinților. M-a susținut foarte mult, mi-a dat și bani de la ea ca să merg la niște cursuri de teatru”.

Ce reacție a avut mama actriței când a văzut-o prima oară pe scenă, despre rolul dificil din filmul ”Carmen”, inspirat dintr-un caz real al unei mame cu un copil grav bolnav, în interviul de mai jos.


Rodica Lazăr s-a născut în Onești, județul Bacău. A terminat UNATC în 2001, secția actorie, la clasa profesorului Gelu Colceag. Încă din facultate a colaborat cu Teatrul Bulandra din București, unde, ulterior, a și fost angajată. A lucrat cu unii dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc contemporan: Alexandru Darie, Andrei Șerban, Yury Kordonsky.

Debutul în cinematografie a avut loc în anul 2002, în filmul "Amen", regizat de Costa Gavras. A mai colaborat cu Nicolae Mărgineanu, Raoul Ruiz, David Yates, Cristi Puiu (pentru "Moartea domnului Lăzărescu"), Francis Ford Coppola (pentru "Tinerețe fără tinerețe"). Primul rol principal, cel din "Carmen" i-a adus și un premiu important: ”Cea mai bună actriță în rol principal”, acordat de UCIN.

În articolul

”Ea a fost primul om care a știut că vreau să dau la teatru”, mărturisește actrița Rodica Lazăr, la „CineCOOL”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

Cele mai noi

Happy People • ieri la 14:24
Actrița din “La Rosa de Guadalupe”, Marystell Molina, s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani
Happy People • ieri la 12:35
Telenovele braziliene pe care orice femei trebuie să le vadă. Povești care te vor cuceri din prima secundă
Happy People • ieri la 10:46
Îţi mai aminteşti de Sol din Cameleonii? A devenit mamă de curând și este complet transformată
Happy People • pe 01.12 la 13:15
Imagine adorabilă cu Maite Perioni în copilărie. Cum arăta celebra vedeta când era doar un bebeluș
Happy People • pe 01.12 la 01:19
Allisson Lozz, protagonista din “În numele iubirii”, renunță la cariera din cinematografie. Declarațiile actriței cu privire la motivul care a împins-o să ia această decizie
Happy People • pe 01.12 la 00:48
Actorul din Rebelde, Roberto 'Puck' Miranda, s-a stins din viața la vârsta de 60 de ani