Kunefe, desertul turcesc de care te vei îndrăgosti de la prima mușcătură
Publicat pe 14.05.2018 la 10:38 Actualizat pe 12.07.2018 la 11:08
Vă este poftă de ceva dulce? Atunci încercați kunefe! Rețeta o aveți la ”Don Apetit & Co”.
Asan Remzie vine cu o poropunere dulce la aceasă ediție de ”Don Aptit & CO”, pastila de gătit din cadrul emisiunii ”PoveștiCOOL”, difuzată de postull Happy Channel în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 14.30 (reluare luni-vineri,de la 15.30, și luni-joi, de la miezul nopții). Este vorba despre kunefe, o prăjitură caracteristică bucătăriei orientale și care se prepară din tăiței foarte subțiri, pe care îi puteți achiziționa de la magazinele cu specific turcesc.
Ingrediente
500 g tăiței turcești
un pachet de unt topit
sirop din zahăr, apă, puțină lămâie
brânză
Opțional, în loc de brânză, se folosec nuci și scorțișoară
Fistic, pentru ornat
Kunefe cu brânză se poate face fie la cuptor, fie pe aragaz și poate fi servit cald. Cum se prepară și care este secretul acestui preparat, aflați din clipul de mai jos.