Bahamas, insulele rechinilor

Publicat pe 15.10.2010 la 15:58 Actualizat pe 15.10.2010 la 16:11

Bahamas este locul ideal in care poti afla "istoria" si legendele tesute in jurul "Insulelor Paradisului", despre "Piratii din Caraibe" si celebrul "Blackbird", care acostau mereu in aceste locuri.

Aici pretutindeni poti afla "istoria" si legendele tesute in jurul "Insulelor Paradisului", despre "Piratii din Caraibe" si celebrul "Blackbird", care acostau mereu in aceste locuri.

Interesant este ca pe fisa pe care trebuie s-o completezi pentru formalitatile vamale de la aeroport, la scopul calatoriei, primele doua variante sunt "Wedding" ("Casatorie") si "Honeymoon" ("Luna de miere")...

Cu alte cuvinte, acestea sunt principalele motive pentru care turistii aleg ca destinatie Insulele Bahamas. Desigur, lista continua cu alte scopuri, aflate cam in acelasi registru si in urmatoarea ordine: relaxare, pescuit, scufundari, golf, cazino, conferinta, afaceri si altele...

Exclusivist

Inotul cu delfinii, croazierele de vis pe ocean, dejunurile pe insule paradisiace, parcurile zoologice, concertele si mai ales scufundarea cu rechinii.

Deasupra tuturor se profileaza Hotel Atlantis, cel mai mare, exclusivist si luxos din zona, unde restaurantele se afla sub nivelul oceanului.

O panorama de vis, cu zeci de mii de specii de pesti multicolori si corali. Aici, costul unei camere incepe de la 700 dolari pe noapte si ajunge la apartamentul regal 25.000 USD pe noapte.

Cel care a inaugurat acest apartament suspendat deasupra apei, intre cele doua turnuri ale hotelului care a dezvoltat in jur un orasel cu port, magazine, resturante, baruri, cluburi de jazz, locuri de promenada, a fost nimeni altul decat Michael Jackson.

Pentru aceia care vor doar sa viziteze hotelul si gradina fabuloasa, biletul de intrare costa 30 USD. Si, totusi, chiar si in aceste "vremuri", superbul Hotel Atlantis este plin!

Clientela de la Hollywood

Scufundarea live impreuna cu rechinii, una dintre ofertele extreme din Bahamas, este o "placere" pentru care clubul de scuba dive nu isi asuma nici o raspundere si pentru care platesti 245 de dolari...

Plus inchirierea unui aparat foto performant. Plus filmul de 15 minute cu tine printre rechini.

Sean Connery (James Bond), Kim Basinger (Domino), Barbara Carrera (Fatima Blush), Klaus Maria Brandauer (Largo) si Max von Sydow, adica echipa productiei "Never say never again" din seria Bond, film turnat la inceputul anilor '80 in Bahamas, au fost printre primii clienti faimosi care s-au aventurat sa se scufunde impreuna cu rechinii la celebra baza "Stuart Cove's" din Nassau.

De atunci, galeria de fotografii intitulata "Wall of Fame" demonstreaza ca aici s-au scufundat celebritati din toata lumea si din toate domeniile, printre care ii amintim doar pe membrii formatiei The Backstreet Boys, Jennifer Garner, interpreta pesonajului Sydney Bristow din ALIAS, top-modelul Heidi Klum, actorii Robert Redford, Jessica Alba, Matt Damon, Ashley Scott, Casper Van Dien sau Patrick Stewart din "Star Treck - Nemesis", celebrul luptator de wrestling Hulk Hogan.

"Cei mai incantati de scufundarile alaturi de rechini au fost cei trei actori care au jucat in «After the Sunset», filmarile având loc chiar aici, in Insulele Bahamas", spune Stuart Cove, seful bazei de scufundari.

Si mai interesant este ca persoana angajata sa-i asiste pe cei care doresc sa inoate alaturi de rechini este rasplatita cu 4 mii de euro. Profitabila meserie!

Citeste si Jurnalul National!
Foto: www.nationalgeographic.com / www.tripadvisor.com

În articolul

Bahamas, insulele rechinilor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: „M-am hotărât!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x