Cele mai spectaculoase lifturi din lume - te "vindeca" si de claustrofobie!

Publicat pe 05.01.2013 la 20:42 Actualizat pe 05.01.2013 la 21:48

Liftul in care te simti la fel de bine ca acasa

Mersul cu liftul ii tine departe pe claustrofobi si ajunge sa fie plictisitor pentru restul. De aceea, cativa din cei mai inventivi constructori din lume s-au jucat putin cu aspectul lor. Designul incredibil a noua dintre lifturi ii tenteaza acum chiar si pe cei care sufera de claustrofobie.

1. Liftul unei firme de comunicare din Londra a fost redecorat pentru a aduce zambete pe fetele angajatilor. 1300 de biscuiti cu crema Jaffa au fost folositi pentru a captusi peretii liftului, tentandu-i pe oameni sa ia o muscatura. Pentru a realiza cel mai dulce lift din lume, designeri si cofetari au muncit o luna.

2. Un lift subacvatic? Da, exista asa ceva in Europa. AquaDom din Germania este un acvariu inalt de 25 metri cu lift inclus. Cilindrul din sticla acrilica (plexiglas) este cel mai mare din lume, avand un diametru de 11 metri. Acvariul contine 900.000 litri de apa sarata si 2600 de pesti! Constructia a costat aproape 13 milioane de euro.

3. Un nou hotel in Philadelphia, Pennsylvania aduce atmosfera romantica a decadelor trecute chiar si in lift. Cum se deschid usile, esti intampinat de un semineu aprins, flori si tablouri din alta epoca.

4. In Guadalajara, Mexic, podeaua din sticla a unei bai a fost construita chiar deasupra casei liftului. Desi niciun ascensor nu mai circula acum, iti trebuie mult curaj sa pasesti pe suprafata fragila de unde nu poti vedea sfarsitul tunelului. Aminteste usor de fantana din filmul "The Ring".

2. Liftul perfect pentru noaptea de Halloween se afla in Queens, New York. Din exterior pare un vechi ascensor, pana se deschid usile si apare...un labirint pazit de monstri.

6. Unul din cele mai remarcabile lifturi construite in ultima vreme este SkyView. A fost construit pe cea mai mare cladire sferica din lume (Globul Ericsson) si le ofera calatorilor o priveliste incredibila asupra orasului Stockholm, Suedia.

7. Lifturile viitorului, asemanatoare celor din Star Wars, exista in realitate la Muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart. Curbate, cu exterior metalizat, ascensoarele fac in 30 secunde un circuit complet al muzeului.

8. Un lift care te va face sa te gandesti instant la Craciun - Expresul din Turta Dulce din Chicago. Ascensorul este decorat cu 1000 caramizi dn biscuiti, 100 kilograme de glazura si 50 kilograme de ciocolata.

9. Din acest lift, nimeni nu vrea sa mai iasa vreodata! Un student din Olanda a transformat un ascensor intr-o casa la scara mai mica: a adus o masa, mancare, lumini, carti, papuci, umerase, ceas, oglinda precum si un telefon pentru comenzi.

foto: oddee.com

În articolul

Cele mai spectaculoase lifturi din lume - te "vindeca" si de claustrofobie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x