Cum faci primavara curatenie in bucataria ta

Publicat pe 05.05.2011 la 15:33 Actualizat pe 05.05.2011 la 15:35

Primavara este o perioada ideala pentru a face o curatenie temeinica, a arunca ce nu iti mai foloseste. Curatenia bucatariei este cu atat mai importanta, cu atat aici este locul unde se prepara mancarea si ne petrecem destul de mult timp alaturi de intreaga familie.

Curata: Bacteriile pot fi transferate prin maini, tocatoare, cutite si se raspandesc cu usurinta pe intreaga suprafata a bucatariei. O curatenie frecventa poate impiedica acest lucru:


- Suprafetele pe care se taie si prepara mancarea trebuie curatate mereu cu apa si sapun.

- Frigiderul trebuie curatat in mod constant, pentru a indeparta petele lasate de anumite alimente, bacteriile si mirosurile neplacute. Otetul este foarte eficient in aceasta privinta.

- Prosoapele de bucatarie trebuie spalate la temperaturi ridicate, pentru a te asigura ca nu au ramas anumite bacterii in textura materialului, insa o modalitate sigura este aceea a folosirii de servete de unica folosinta, din hartie.


Separa: Contaminarea cu bacterii de la o suprafata la alta are loc in special atunci cand se gateste cu carne cruda si fructe de mare. Orice bacterie care se gaseste in carnea congekata poate deveni activa la dezghetare. Daca folosim acelasi fund de lemn pentru a taia carnea si apoi legumele pentru salata, exista sanse foarte ridicate ca bacteriile aflate in carne sa treaca pe legume si sa fie ingerate.


- Pastreaza carnea proaspata sau congelata separata de mancarea deja gatita sau alte produse proaspete. Depoziteaz-o bine in congelator in cutii de platic prin care poti sa te asiguri ca nu va curge din ele lichid si alte alimente ar putea fi contaminate.

- Foloseste un tocator pentru carne si fructe de mare si un altul pentru legume. Spala-le bine cu apa si sapun dupa fiecare utilizare si inlocuieste-le atunci cand au cute de la prea multe taieturi.


Gateste: Chiar si pentru cei mai experimentati bucatari, o preparare neadecvata a mancarii inseamna riscul ingerarii de bacterii care supravietuiesc in anumite conditii. De aceea trebuie sa se acorde importanta gatirii carnii si fructelor de mare. Este important ca fiecare tip de aliment sa fie gatit la temperatura care trebuie, pentru ca in acest mod el devine mai sigur. Si nu in ultimul rand: alimentele trebuie cumparate dintr-o sursa sigura.


Foto: jaxofthetrade.com

În articolul

Cum faci primavara curatenie in bucataria ta

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 7 mai 2024. Berbecii au nevoie de o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Noutatea la nivel european cu care se mândrește satul Ghermănești din Ilfov: "Este un punct strategic"
a1.ro
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
HelloTaste.ro
Pui cu cartofi și năut. Rețetă specială de la Jamie Oliver
Catine
Tartă de Santiago. Rețetă tradițională din bucătăria spaniolă
useit.ro
Rutina zilnică a lui Elon Musk. Ce face miliardarul după ce își începe fiecare dimineață cu o gogoașă
as.ro
Daniela Crudu a născut a doua oară! Ce putea să spună Gigi Becali despre ea, după scandalul teribil cu „Nilă”
MediCOOL
Este postul intermitent periculos pentru sănătate? Ce spun experții
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum poți arde grăsimea de pe coapse. Trucuri pentru a scăpa de kilogramele în plus
HelloTaste
Prăjitură cu rubarbă și bezea. Un desert cu gust dulce-acrișor
x