Deparazitarea - o necesitate pentru sanatatea cainelui

Publicat pe 29.03.2011 la 12:48 Actualizat pe 29.03.2011 la 12:53

Parazitii interni traiesc in interiorul intestinului. Un catelus poate fi infestat cu paraziti inca din primele zile de viata intrauterina, viermii putand trece prin placenta catre pui. De asemenea, pot ajunge in glandele mamare si transmisi cateilor cand acestia se hranesc. In consecinta, inca de la nastere, puiul poate fi infectat cu paraziti interni.

Chiar daca pare sanatos el poate fi purtator al acestor viermi manifestarile, survenind ulterior cand gradul de infestare creste. O alta modalitate de infestare este reprezentata de venirea in contact cu alimente contaminate, cu fecalele altor catei sau a jucariilor altor caini purtatori.

Semnele clinice sunt reprezentate de abdomen balonat, pierderea de greutate, respiratia urat mirositoare, varsaturi, diaree, deshidratare. Pe langa toate acestea, catelul este abatut. Primul tratament se efectueaza la aproximativ trei saptamani si acest lucru trebuie sa fie repetat din nou la fiecare 15-20 de zile, pana cand toti parazitii si ouale sunt eliminate.

Medicul veterinar va va cere sa aduceti in cateva randuri probe de fecale ale catelusului pentru a vedea daca parazitii au fost complet eliminati. Astfel, acesta va sti ce fel de tratament si medicatie sa dea cainelui in cazul infestatiilor.


Tratamentul depinde de tipul de parazit pe care cainele il are, dar exista medicamente antiparazitare cu spectru larg ce au efect pentru multe specii de paraziti. Ele, in general, nu sunt recomandate pentru catelusi, preferandu-se efectuarea analizei materiiilor fecale, identificarea parazitilor si administrarea medicatiei specifice.


Deparazitarea profilactica a cainilor adulti este recomandata la fiecare trei-sase luni de catre medicul veterinar. Doar specialistul stie cum trebuie administrate pastilele antiparazitare, in ce concentratii, raportat si la greutatea corporala. Deparazitarea nu este dureroasa sau neplacuta pentru caine, dar este extrem de importanta pentru sanatatea lui si a dumneavoastra.


Stire oferita de Petmart.ro


FOTO: Hepta

În articolul

Deparazitarea - o necesitate pentru sanatatea cainelui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 februarie 2025. Gemenii se gândesc la viitor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
România, de trei zile sub un vortex polar. După gerul cumplit, vremea ne face o nouă surpriză
a1.ro
Cum arăta Raluca Bădulescu înainte să slăbească dramatic. La ce metode a apelat pentru a arăta ca acum
HelloTaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Catine
Cum să îmbunătățești igiena somnului pentru un stil de viață sănătos
useit.ro
Cercetătorii români au făcut o descoperire care poate rescrie istoria Europei. Ce au găsit în Munții Carpați
as.ro
Soţia lui Daniel Pancu a vorbit despre relaţia cu bărbatul vieţii sale. Destinul i-a readus unul lângă altul după două decenii
MediCOOL
Exerciții care încetinesc procesul de îmbătrânire. Te pot face să pari mai tânăr
Spynews
Primele declarații ale familiei lui Andrei Perneș, după înmormântare! Clipe sfâșietoare pentru sora lui: ”Încă aștept să te mai văd” | FOTO
DeParinti
Vârsta la care copiii sunt cei mai dificili: ce spun studiile și cum poți gestiona această etapă
MediCOOL
Test de infertilitate. Răspunde la 10 întrebări și află dacă ești la risc să nu poți avea copii
HelloTaste
Cheesecake cu sos de afine. Desert cremos, parfumat și irezistibil
x