Deparazitarea - o necesitate pentru sanatatea cainelui

Publicat pe 29.03.2011 la 12:48 Actualizat pe 29.03.2011 la 12:53

Parazitii interni traiesc in interiorul intestinului. Un catelus poate fi infestat cu paraziti inca din primele zile de viata intrauterina, viermii putand trece prin placenta catre pui. De asemenea, pot ajunge in glandele mamare si transmisi cateilor cand acestia se hranesc. In consecinta, inca de la nastere, puiul poate fi infectat cu paraziti interni.

Chiar daca pare sanatos el poate fi purtator al acestor viermi manifestarile, survenind ulterior cand gradul de infestare creste. O alta modalitate de infestare este reprezentata de venirea in contact cu alimente contaminate, cu fecalele altor catei sau a jucariilor altor caini purtatori.

Semnele clinice sunt reprezentate de abdomen balonat, pierderea de greutate, respiratia urat mirositoare, varsaturi, diaree, deshidratare. Pe langa toate acestea, catelul este abatut. Primul tratament se efectueaza la aproximativ trei saptamani si acest lucru trebuie sa fie repetat din nou la fiecare 15-20 de zile, pana cand toti parazitii si ouale sunt eliminate.

Medicul veterinar va va cere sa aduceti in cateva randuri probe de fecale ale catelusului pentru a vedea daca parazitii au fost complet eliminati. Astfel, acesta va sti ce fel de tratament si medicatie sa dea cainelui in cazul infestatiilor.


Tratamentul depinde de tipul de parazit pe care cainele il are, dar exista medicamente antiparazitare cu spectru larg ce au efect pentru multe specii de paraziti. Ele, in general, nu sunt recomandate pentru catelusi, preferandu-se efectuarea analizei materiiilor fecale, identificarea parazitilor si administrarea medicatiei specifice.


Deparazitarea profilactica a cainilor adulti este recomandata la fiecare trei-sase luni de catre medicul veterinar. Doar specialistul stie cum trebuie administrate pastilele antiparazitare, in ce concentratii, raportat si la greutatea corporala. Deparazitarea nu este dureroasa sau neplacuta pentru caine, dar este extrem de importanta pentru sanatatea lui si a dumneavoastra.


Stire oferita de Petmart.ro


FOTO: Hepta

În articolul

Deparazitarea - o necesitate pentru sanatatea cainelui

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 12 aprilie 2025. Taurii își vor pune ambiția la încercare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Actriţa din Cluj povesteşte cum a fost păcălită să facă un credit de 100.000 de lei. Acum, va plăti rate lunar
a1.ro
Cum arată mormântul Laurei Stoica la 19 ani de la teribilul accident. Mama ei a făcut parastas: „La cimitir la ea nu ajung des”
HelloTaste.ro
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Catine
Supă cremă de urzici cu crutoane aromate cu usturoi
useit.ro
Rivalul Tesla a creat o mașină electrică ce poate fi reîncărcată în doar 5 minute. Cum e posibil
as.ro
Românul celebru care a renunţat la tot şi s-a apucat de asigurări: „Erau oameni mizerabili”
MediCOOL
Cum se tratează dermatita atopică la copii. Ce o cauzează în primii ani de viață
Spynews
Robert Lele anunță despărțirea de Andra Volos? Mesajul ciudat pe care l-a postat și l-a sters imediat: ”Ne-am separat” | FOTO
DeParinti
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii
MediCOOL
Cum se tratează cicatricile post-acneice. Care sunt cauzele acestor simptome dermatologice
HelloTaste
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean
close
x