FOTO! Unii fac eforturi sa scape de scoala, altii sa ajunga la ea

Publicat pe 28.03.2013 la 12:20 Actualizat pe 28.03.2013 la 13:06

Indonezia

Unii nu stiu ce sa mai faca ca sa scape de scoala, altii isi risca viata ca sa ajunga la ea. Zeci de copii din China, Indonezia, Filipine si Vietnam merg zile intregi prin rauri, pe poduri dezmembrate si carari de munti alunecoase ca sa invete carte.

Genguan, China: Copiii inscrisi la scoala Banpo Elementary School, aflata pe un munte, trebuie sa mearga pe o carare pietruita, serpuita de-a lungul versantilor si ingusta de 50 cm! Cei mici fac sirul indian si se tin unii de altii pentru a nu cadea in prapastie. Alternativa? O ruta care poate fi parcursa in cel putin doua ore. Parintii nu stiu niciodata daca isi vor mai revedea copiii la sfarsitul zilei. Singura lor asigurare este faptul ca toti 49 sunt insotiti mereu de directorul scolii.

Sumatra, Indonezia: In ultimii doi ani, 20 copii din Batu Busuk s-au obisnuit sa mearga zilnic pe sarma zilnic cate 10 metri pentru a ajunge la scoala. Sub ei se afla doar un rau. Aventura lor nu se termina aici. Dupa ce scapa cu viata din capcana mortii trebuie sa strabata kilometri de padure. In alt sat indonezian, copiii trebuie sa faca echilibristica pe un pod destramat.

Tot in Indonezia, copiii se aventureaza cu bicicleta pe un apeduct ca sa ajunga in timp la scoala. Altfel, sunt nevoiti sa mearga 6 kilometri spre scoala.

Filipine: Scolarii par prizonierii apelor. Singurul drum catre scoala implica transportul pe apa. Nu pe o barca, ci pe colace nesigure. Cand apele sunt involburate, parintii ii opresc acasa sau ii sfatuiesc sa ramana peste noapte la rude.

Vietnam: Urmatorii copii nu sunt la fel de norocosi ca filipinezii. Ei nu au niciun sprijin in timp ce strabat un rau adanc de 20 metri, pentru a ajunge la cursuri. Dar cu nevoia te inveti. Micutii au descoperit curand ca isi pot tine uniforma si cartile in pungi de plastic sigilate ca sa evite sa se ude. De multe ori, sacii ii ajuta sa supravietuiasca, tinandu-i la suprafata.c

Nepal: Un mijloc de transport normal aici este telegondola. Nu este o cabina obisnuita trasa pe cabluri, ci doar un carlig agatat de ele, pe care copiii il folosesc pentru a ajunge o destinatie. Imaginati-va o tiroliana, fara ham si alte masuri de siguranta - exact de asta se agata copiii pentru a traversa o portiune din drumul spre scoala. In ultima vreme, mai multe ONG-uri s-au sesizat si lupta pentru a convinge autoritatile de necesitatea unor drumuri.

Pili, China: In jur de 80 copii strabat distante imense pentru a ajunge la scoala din Pili. Calatoria lor de 200 kilometri presupune traversarea muntilor Xinjian Uighur din China, a unui pod de zale lung de 200 metri si a patru rauri. Cei mici parcurg intreaga distanta in doua zile!

Shuafat, Ierusalim: In timpul confruntarilor dintre trupele israeliene si palestinieni in tabara de refugiati Shuafat, langa Ierusalim, un fotograf Reuters a surprins o fetita indreptandu-se calma spre scoala, impasibila la loviturile din jurul ei. Protestatarii arunca deasupra capului ei cu pietre spre trupele armate.

foto: amusingplanet.com, blog.reuters.com, eyedrd.org, kurioso.es, latimes.com, justgiving.com, lexpress.fr

În articolul

FOTO! Unii fac eforturi sa scape de scoala, altii sa ajunga la ea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x