Stilul minimalist: Cum decorăm casă în acest stil
Publicat pe 12.08.2020 la 11:38 Actualizat pe 12.08.2020 la 13:03
Interiorul casei spune foarte multe despre persoana/persoanele din casă. Oamenii se înconjoară de lucrurile care îi definesc și le oferă inspirație. Aceștia apelează adesea la specialiști în speranța că vor obține un interior al casei care să reflecte atât personalitatea lor, cât și trendurile în materie de desing interior. Stilul minimalist este unul dintre cele mai cerute stiluri în ultima vreme, datorită efectului de spațiu aerisit pe care îl oferă. Dacă nu-ți dorești sfatul unui specialist și consideri că ai un ochi format către frumos urmează următorii pași pentru a-ți transforma casa.
Ce este stilul minimalist?
Stilul minimalist este un stil apărut la sfârșitul anilor ’60-’70 și se caracterizează prin simplitate, forme, spații aerisite, albe, elemente decorative simple și iluzii optice create prin elemente obișnuite așezate strategic.
Cum obținem stilul minimalist: Etape
Pereții
În majoritatea cazurilor stilul minimalist este strâns legat de pereții de culoare alba, fiind foarte simplă, curată și ușor de jonglat cu ea. Însă, în cazul în care iubești culorile, dar vrei și un stil minimalist poți opta pentru o formă geometrică pe unul dintre pereții albi. Pur și simplu desenează o formă de orice culoare îți dorești și vei observa imediat efectul creat.
Culorile
Minimalismul încadrează toate culorile neutre, de la gri, bej la negru. Cu toate acestea albul trebuie să predomine în încăpere. Se recomanda contrastele între închis și deschis pentru a oferi senzația de spațiu.
Texturile
Texturile sunt un detaliu care vor face întotdeauna diferența, asemeni bijuteriilor într-o ținută. Texturile dintr-o casă se găsesc, de obicei, în pături, perne, covoare etc. Fii atent la culorile neutre folosite deja și la formele geometrice, ele te vor ghida spre alegerea potrivită. Dacă în camera predomină forme geometrice, precum cercul, nu-ți cumpăra perne pătrate.
Mobila
Toată ideea de minimalism se bazează pe un spațiu aerisit, motiv pentru care elementele de mobilier trebuie să fie cât mai reduse și mai simple. Optează pentru elemente în linii drepte, care să ofere senzația de curățenie, clean.
Parchetul
Parchetul reprezintă rama pe care se așează toată imaginea de ansamblu. Există două tipuri de parchet care se potrivesc perfect stilului dorit: parchetul din lemn în culori calde deoarece oferă eleganță și parchetul laminat neutru pentru senzația de spațiu și deosebit.
Sursă: Tarkett.ro
Citește și: Cum menții răcoare în casă pe timpul verii Cum ne demachiem corect? - Sfaturi pentru un ten curat