6 greseli pe care le faci iarna, cand iti schimbi rutina de frumusete

Publicat pe 03.12.2012 la 14:04 Actualizat pe 03.12.2012 la 15:07

Iarna, temperaturile scazute ne obliga sa ne schimbam obiceiurile drastic: facem dusuri fierbinti, purtam intotdeauna sosete pufoase si lasam deoparte crema cu SPF, pentru ca avem impresia ca soarele nu ne mai afecteaza pielea la fel de mult. Tot ce reusim, insa, este sa ne facem mai mult rau. Iata 6 greseli pe care le facem iarna, cand ne schimbam rutina de frumusete.

1. Iti ascunzi picioarele in sosete groase si uiti de ele pana la primavara

Probabilitatea de a purta pantofi cu pielea la vedere iarna e extrem de redusa asa ca e usor sa te culci pe-o ureche si sa uiti sa-ti ingrijesti picioarele pana la primavara. Neglijenta te va costa scump: calcaie dure, crapate, piele uscata, etc.

Data viitoare cand iti faci pedichiura (daca ti-o faci acasa), inmoaie-ti talpile in apa calda, apoi foloseste un scrub parfumat. Pentru a indeparta celulele uscate foloseste o piatra ponce sau o pila de calcaie. La final intinde o crema hidratanta de talpi sau un unt de corp, pentru o piele moale ca de bebelus.

2. Renunti la mascara waterproof, in favoarea celei obisnuite

Vara, foloseai mascara waterproof cand mergeai la piscina. Nu inseamna ca iarna poti sa revii la cea obisnuita; vantul rece iti va face ochii sa lacrimeze, deci ai nevoie de un rimel care sa nu se intinda.

3. Faci dusuri lungi, fierbinti

Desi dusurile lungi si fierbinti par rupte din rai dimineata, ele fac mai mult rau pielii decat iti poti imagina. Apa fierbinte iti usuca pielea, lasand-o complet deshidratata.Stai maxim 10 minute sub apa de la dus, care trebuie sa fie calaie. Daca chiar vrei sa te rasfeti, poti opta din cand in cand pentru o baie fierbinte si relaxanta seara.

4. Vrei o piele aurie, dar ajungi portocalie de la autobronzant

Cum nu vrei sa te confunzi cu zapada iarna, apelezi la autobronzant pentru o stralucire aurie in obraji. Incearca sa pari totusi naturala si alege mai degraba o crema coloranta sau pune un strop de autobronzant in crema ta de fata. Daca ti se pare insuficient, poti sa te dai cu putina pudra bronzanta in varful obrajilor, dar atat.

5. Folosesti creme de fata fara SPF

Iarna, cerul e acoperit de nori si ai impresia ca soarele s-a ascuns definitiv in spatele lor. Totusi, razele ultraviolete iti afecteaza pielea fara sa iti dai seama, daca stai mai mult de 30 minute afara. Ai grija de ten cu o crema cu factor de protectie de minim 15.

6. Iti usuci parul cu foen-ul fara sa folosesti produse de styling termorezistente

In sezonul rece, parul tau nu are nicio sansa sa se usuce rapid, in mod natural. Asa ca apelezi la foen de fiecare data. Apoi, pui mana pe ondulator pentru bulce sau iti intinzi parul cu placa. Pentru a evita sa-ti distrugi parul de la caldura emanata, foloseste inainte produse de styling protectoare pe parul umed.

foto: hepta.ro

În articolul

6 greseli pe care le faci iarna, cand iti schimbi rutina de frumusete

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
a1.ro
Cum l-a cucerit Yasmine pe Pepe și cum gestionează ei tensiunile din căsnicie. Artistul nu mai visa la o relație după divorț
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
as.ro
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x