Antioxidantii naturali iti mentin frumusetea

Publicat pe 28.08.2010 la 11:41 Actualizat pe 28.08.2010 la 11:49

Antioxidantii naturali iti mentin frumusetea

Incetinesc procesul de imbatranire. Acesta este argumentul cel mai puternic pe care Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, il aduce in favoarea antioxidantilor.


Si este un argument puternic, deoarece antioxidantii contribuie la diminuarea riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare, a diabetului si a cancerului. De asemenea, ne ajuta sa avem o piele frumoasa si un par sanatos. Antioxidantii confera rezistenta firului de par si elasticitate pielii, ceea ce inseamna mai putine riduri.



Ce sunt antioxidantii?
Antioxidantii sunt compusi naturali care protejeaza organismul de pericolul radicalilor liberi. Ei intarzie sau impiedica actiunea de oxidare.



Catina si macesele
Sunt doua plante care au capacitatea de a asigura un efect antioxidant natural garantat. Pentru a beneficia din plin de efectul antioxidant, ele vor fi folosite in stare naturala. Insa, pentru ca pe parcursul iernii acest lucru este imposibil, specialistul nostru recomanda ceaiurile, siropurile si tincturile.


Porumbul
Daca va place porumbul, specialistul nostru va da si o veste buna: boabele de porumb contin antioxidanti. Tulburarile de vedere sunt ameliorate prin dieta cu porumb. Asta pentru ca antioxidantii continuti incetinesc imbatranirea ochilor si ajuta la tratarea cataractei.



De asemenea, porumbul mai este recomandat pentru combaterea stresului, oboselii si a starii de anxietate.
"Recomand cu precadere boabele coapte de porumb. deoarece este posibil ca, prin fierbere, antioxidantii sa se piarda", ne avertizeaza doctorul Cristina Balanescu.


Aloe vera
Efectele antioxidantilor se vad pe... piele. Asadar, doctorul Cristina Balanescu ne sfatuieste sa incercam masile cu aloe vera. Acestea se obtin prin simpla zdrobire a frunzelor plantei intr-un vas din lemn. Se aplica apoi pe fata, gat si decolteu, pe cat posibil zilnic, aproximativ 20 de minute. Antioxidantii din aceasta masca naturala asigura pielii vitalitate, fiindca stimuleaza regenerarea celulelor epiteliale.


Ceaiul verde
Dintre ceaiuri, ceaiul verde este cel mai bogat in atioxidanti. Un consum zilnic de ceai verde previne aparitia cariilor si a afectiunilor gingivale, reduce riscul de osteoporoza, scade nivelul colesterolului, creste imunitatea organismului. In plus, ceaiul verde isi dovedeste eficienta in curele de slabire.



Pestele gras
Exista alimente care furnizeaza o doza importanta de antioxidanti. "Esential este modul de preparare, de pilda, pestele crud contine antioxidanti. Prin fierbere sau prajire, acesti antioxidanti se pierd", atrage atentia specialistul nostru. La fel de indicate sunt si fructele de mare, care trebuie preparate termic cat mai putin. De beneficiile antioxidantilor va puteti bucura si mancand castraveti, sparanghel, salata verde, usturoi si ceapa, dar si alune, nuci si seminte de floarea-soarelui.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Antioxidantii naturali iti mentin frumusetea

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui turist belgian care a mers pentru prima dată cu Mocăniţa în Bucovina: "Doamne! Ce am făcut să merit?"
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x