Ce greseli sa eviti cand mergi la plaja

Publicat pe 07.07.2011 la 19:31

Pentru ca este perioada concediilor, revin la acest subiect extrem de important pentru sanatatea si frumusetea pielii. Iata ca dermatologii americani au facut un top al celor mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand aplicam factorul de protectie solara.

Desi avem senzatia ca stim exact cum sta treaba cu SPF-ul, de multe ori actionam gresit fara sa ne dam seama. Ce trebuie sa stim si cum sa facem sa fim pe deplin protejate atunci cand mergem la mare? Aflati care sunt GRESELILE cele mai des intalnite:

1. Iti dai cu protectie, dar in strat subtire! Daca nu aplici cantitatea corecta de crema cu SPF, nu vei fi protejata corespunzator. Dermatologii recomada pentru fata o cantitate egala cu un ban de 10 bani iar pentru corp, doua paharele pline, tip shot. Acestea trebuie aplicate cu 20 de minute inainte de expunerea la soare, si nu pe plaja, asa cum o fac multi dintre noi.

2. Daca e innorat, nu iti mai trebuie protectie! Nimic mai gresit! Intr-o zi de iarna, pe toata lungimea zilei, razele UVA - raspunzatoare de imbatranirea prematura, te afecteaza la fel ca intr-o zi insorita. Deci foloseste creme cu UVA si cand nu este soare afara.

3. Daca iti dai cu un SPF mare, poti sta la plaja toata ziua! Dupa cum scriam mai de mult, SPF-ul il alegem in functie de culoarea pielii, deci o piele mai alba va alege un SPF mai mare, dar acesta se reaplica constant, la intervale de minim 90-120 de minute si dupa fiecare baie.

4. Nu alegi formula corecta pentru fototipul tau de piele! Cauta produse care sa contina si filtru UVA si UVB, cele mai bune sunt cele cu Mexoryl, Helioplex, sau oxid de zinc.

5. Nu-ti dai cu protectie pe cap, pentru ca ai parul lung si des! In primul rand ca exista si spray-uri pentru protectia parului si a scalpului, apoi foarte utile sunt accesoriile tip palarie de soare, bandana, sapca. Nu uita de urechi care sunt la fel de expuse ca orice alra zona a corpului.

6. Crezi ca daca aplici un SPF 15 peste SPF 30 acesta va fi egal cu SPF 45! Protectia este data totdeauna de SPF-ul cel mai mare.

7. Nu mai e nevoie de SPF daca ai deja pe fata un fond de ten cu protectie! Specialistii sustin ca pentru plaja, chiar si un fond de ten cu SPF 20 nu este deajuns. Pentru a obtine o protectie corecta este nevoie sa aplici de 7 ori cantitatea de fond de ten, ceea ce e imposibil.

8. Nu stii ca anumite medicamente te fac fotosensibila! Pastilele pentru tensiune, anticonceptionalele si anumie tipuri de antibiotic pot sa te te faca sa devii vulnerabila la soare, de aceea trebuie sa te protejezi suplimentar sau pur si simplu sa eviti expunearea cand faci astefel de tratamente. Sunt si alimente ca telina, lamaile si alte citrice care contin anumite substante ce interactioneaza cu soarele si duc la aparitia petelor de pigmentare. Mare atentie deci la cocktail-urile din sucuri naturale de portocale, grapefruit, etc, sorbite la plaja.

9. Nu gasesti necesar sa aplici un balsam cu protectie special pentru buze! Chair daca ti-ai dat pe fata stratul corect de SPF, buzele au nevoie de ceva in plus: hranire. Alege un produs care le face pe amandoua si aplica-l mereu.

Citeste si danasota.com!

Foto: thewallpapers.org

În articolul

Ce greseli sa eviti cand mergi la plaja

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Atac cu cuţitul la întâmplare, în Centrul Vechi al Capitalei. O femeie a fost tăiată pe stradă; abia ieşise dintr-un magazin
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis „Bunesa”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x