Cum să păstrezi casa curată, chiar dacă ai copii. 10 sfaturi practice care nu dau greș

Publicat pe 10.11.2015 la 12:57

De multe ori avem senzația că dezordinea pune stăpânire pe casă și, oricât ne-am strădui, nu reușim niciodată să o păstrăm curată pentru prea mult timp

De multe ori avem senzația că dezordinea pune stăpânire pe casă și, oricât ne-am strădui, nu reușim niciodată să o păstrăm curată pentru prea mult timp.

Din acest punct de vedere, situația poate deveni și mai stresantă pentru tine dacă ai un copil foarte activ, care te face să crezi, la finalul zilei, că prin locuința ta a trecut o tornadă.

Cu toate acestea, daca iți vei dezvolta câteva obiceiuri foarte simple, iți vei lăsa copilul să se joace fără să te mai gândești la curățenie, iar casa ta va deveni mai primitoare ca oricand.

  1. Cumpără suporturi speciale pentru jucării

Un copil foarte mic nu a învățat, încă, să își strângă jucăriile, așa că trebuie să faci tu asta în locul lui. Cumpără suporturi pentru jucării, pentru ca seara să le strângi și să le pui la locul lor. Astfel de „recipiente” sunt foarte atractive pentru copii prin culorile și desenele lor, după cum vedem pe caruciorcopii.ro, iar cel mic va învăța mai repede să-și stranga singur jucăriile dacă îi vei spune o poveste frumoasă despre personajul său preferat care apare pe cutie.

  1. Pornește mașina de spălat la începutul zilei

Începe ziua pornind mașina de spălat. Hainele vor fi deja spalate până in clipa in care te vei ridica de la masa. În plus, dacă vei spăla în fiecare dimineață hainele murdare (sau nu vei lăsa niciodată coșul de rufe să se umple până la refuz), vei avea întotdeauna la dispoziție haine curate și parfumate.

  1. Curăță mereu chiuveta din baie

Curăță chiuveta de fiecare dată după ce te speli pe mâini. În acest fel nu vei uita niciodată de ea și o vei păstra mereu albă și curată.

  1. Spală cada de fiecare dată după ce faci duș

Nu lăsa niciodată cada necurățată după ce faci duș. Întreaga procedură de curățare a căzii durează mai puțin de un minut, însă vei evita depunerile de calcar și de alte substanțe care o îngălbenesc și îi conferă un aspect neplăcut.

  1. Lasă pantofii la ușă

Pantofii poartă pe talpă noroi, iarbă, fecale de animale, gumă, frunze și foarte mult praf. Dacă nu vei intra în casă încălțată, nu vei fi nevoită să dai cu aspiratorul sau să speli gresia și parchetul la fel de des ca până acum.

  1. Fă curat în living sau bucătărie înainte de mâncare

Obișnuiește-te să faci curat în încăperea în care mănânci chiar înainte să te așezi la masă. Învață-ți copiii să te ajute și răsplătește-i apoi cu o mâncare delicioasă.

  1. Spală toate vasele imediat după ce mănânci

Cu cât în chiuvetă se adună mai multe vase, cu atât îți este mai dificil să le speli și ai tendința să amâni această activitate care devine foarte neplăcută. Spală toate vasele imediat după ce mănânci sau instituie în casă o regulă generală: fiecare își spală vasele din care a mâncat. Inclusiv copiii!

  1. Înainte de culcare, pregătește-te pentru a doua zi

Înainte de culcare, pregătește hainele pentru a doua zi și ai grijă să lași la îndemână toate obiectele și alimentele de care vei avea nevoie dimineața pentru a pregăti micul dejun și cafeaua.

  1. Alege o zi pentru curățenia generală

Dacă vei respecta toți pașii de mai sus, această zi nu va mai fi o corvoadă, iar tu vei termina curățenia în cel mult două ore.

  1. Curățenia contra-cronometru

Seteaza alarma ceasului sau a telefonului mobil sa sune peste două ore din momentul în care ai început curățenia. Până în acea clipă impune-ți să nu mai răspunzi la telefon, să nu mai intri pe internet și nici pe rețelele de socializare și nici să nu mai verifici căsuța de e-mail. Vei surprinsă de câte lucruri poți face într-un interval de timp atât de scurt!

Foto: pixabay.com

În articolul

Cum să păstrezi casa curată, chiar dacă ai copii. 10 sfaturi practice care nu dau greș

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 1 mai 2024. Capricornii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Cum fura o grupare coletele din easybox-uri. A făcut pagubă de 80.000 de euro în opt luni
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
7 greșeli pe care le poți face atunci când prepari drob
Catine
Zodii care pot pune capăt unei relații toxice pe 1 mai 2024. Nativii care vor afla adevăratele sentimente ale partenerilor
useit.ro
Tesla Autopilot ar fi cauzat 13 accidente fatale. Cum ar fi eșuat sistemul auto
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Ce să nu faci înainte de analize ca să fii sigur că ai rezultate corecte
Spynews
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
DeParinti
Ce măsuri e indicat să iei în cazul unei mușcături de căpușă. Greșelile care trebuie evitate
MediCOOL
Operația care te scapă de punga stoma. Cum să ai o viață normală după cancerul colorectal
HelloTaste
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromată
x