Și bucătarii au fost cândva copii! Ce mâncăruri le amintesc de copilărie juraților de la ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”?
Publicat pe 26.08.2014 la 12:12
Viața lor se rotește în jurul mâncării, au gătit de-a lungul carierei lor pentru celebrități de la noi din țară și internaționale, au creat farfurii spectaculoase din ingrediente care mai de care mai rare, însă toți sunt de-a dreptul cuceriți de gusturile simple care le amintesc de copilărie
Viața lor se rotește în jurul mâncării, au gătit de-a lungul carierei lor pentru celebrități de la noi din țară și internaționale, au creat farfurii spectaculoase din ingrediente care mai de care mai rare, însă toți sunt de-a dreptul cuceriți de gusturile simple care le amintesc de copilărie.
Pentru cei trei chefi de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, show care va începe în această toamnă la Antena 1, cele mai dragi amintiri culinare au legătură cu mamele sau bunicile lor, care îi răsfățau cu mâncăruri simple, dar savuroase. Așa se face că chef Cătălin Scărlătescu recunoaște că pentru el copilăria are gust de orez cu lapte și prăjitură cu bulion. ”Ori de câte ori mă gândesc la anii copilăriei și la ce îmi plăcea să mânânc îmi vine în minte prăjitura bunicii cu pastă de roşii. Este o rețetă ușoară, delicioasă, care, în opinia mea, este oglinda inventivității și a talentului românilor în bucătărie. Combinațai aceea simplă de pastă de roșii cu blat pufos, la care se adaugă parfumul gemului de prune și al nucilor îmi aduce cu drag aminte de copilărie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor”, spune temutul chef.