Ingrijeste-ti calcaiele si scapa de crapaturi!

Publicat pe 15.09.2010 la 17:02 Actualizat pe 16.09.2010 la 14:22

Ingrijeste-ti calcaiele si scapa de crapaturi!

Incaltamintea necorespunzatoare, statul prelungit in picioare, carentele de vitamine sunt factori care favorizeaza aparitia crapaturilor in pielea de pe calcaie. Crapaturile sunt inestetice si, pe deasupra, provoaca dureri in timpul mersului, senzatia de mancarime si chiar sangerari.

Pielea din aceste zone este foarte uscata si are nevoie de hidratare intensa. Cea mai buna solutie in aceste cazuri sunt cremele hidratante, cu un continut ridicat de lanolina. Trebuie sa evitam cremele care contin alcool, pentru ca alcoolul usuca si mai tare pielea.

Crema cu glicerina si miere
"Putem sa ne pregatim singure, acasa, o crema hidratanta pentru picioare. Se amesteca in parti egale glicerina, suc de lamaie si miere. Pentru cresterea efectului hidratant se poate adauga si iaurt. Cu acest amestec se unge talpa, se lasa sa actioneze 15 minute, apoi se spala cu apa calduta. Procedura se repeta o data la doua-trei zile.

Daca in acest amestec adaugam migdale pisate, obtinem o crema de tip peeling. Aceasta are atat efect hidratant, cat si exfoliant, contribuind la indepartarea straturilor cornoase de piele. Totusi, inainte de orice tratament trebuie investigata cauza crapaturilor.

Este posibil ca acestea sa aiba cauza medicala: diabet, obezitate, psoriazis, micoza. Daca aceste boli sunt excluse, atunci putem apela si la remediile naturiste", arata dr Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, competenta in apifitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie.

Frunze de maces
Crapaturile in calcaie apar frecvent la persoanele cu tulburari de circulatie periferica. Pentru favorizarea circulatiei periferice, specialistul nostru recomanda baile alternative: tinem cateva minute picioarele in apa rece, apoi in apa calda. In apa pentru baie se pot adauga o lingura de suc de lamaie si una de ulei de cocos sau migdale. Dupa baie, calcaiele se curata cu o piatra ponce, apoi se aplica o crema emolienta pe baza de plante (galbenele, musetel).

Mierea este, de asemenea, un bun emolient, o baie in care punem un sfert de pahar cu miere asigura hidratare intensa pentru pielea uscata si cu tendinta de descuamare. Efect asemanator au cataplasmele sau baile cu frunze de maces (doua linguri de planta la 200 ml apa).

Decoctul din frunze de maces este folosit pentru bai ale picioarelor sau cataplasme pe zonele cu crapaturi.


Citeste jurnalul.ro

În articolul

Ingrijeste-ti calcaiele si scapa de crapaturi!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x