Invata sa ai un decolteu frumos!

Publicat pe 07.09.2010 la 12:20 Actualizat pe 07.09.2010 la 12:24

Invata sa ai un decolteu frumos!

Sanii reprezinta simbolurile feminitatii, senzualitatii si fertilitatii. De aceea nu exista femeie care sa nu-si doreasca un decolteu bine conturat si armonios. Dar fara o ingrijire corecta este posibil ca sanii sa nu fie prea mult timp un motiv de mandrie. Iata sfaturile pe care vi le propunem pentru a va pastra frumusetea sanilor o data cu trecerea anilor.

Autopalpare in fata oglinzii
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le faceti este autoexaminarea periodica a sanilor. "In fiecare luna, orice femeie trebuie sa isi palpeze sanii pentru a verifica forma, consistenta si aparitia unei eventuale modificari.

Autoexaminarea se face in fata oglinzii, stand cu o mana in sold sau la ceafa, iar cu cealalta se palpeaza sanul opus. Se efectueaza miscari circulare dinspre axila catre mamelon cautand orice deformare, proeminenta, ingrosare a pielii, rana asemanatoare unui cos sau retractie a mamelonului. Palparea se poate face si culcata sau la dus, cand pielea este sapunita, iar mana aluneca mai usor", recomanda conf. dr Daniel Popescu, medic primar ginecolog, directorul Policlinicii "Serban Voda".



Masaj si gimnastica
O alta procedura indicata de conf. dr Daniel Popescu este masajul sanilor. In fiecare seara, cand aplicati laptele de corp dupa dus, este bine sa insistati cateva minute asupra sanilor si sa efectuati miscari blande de masaj. Veti constata ca avantajele sunt multiple: tonifierea sanilor, relaxarea si detensionarea acestora dupa ore intregi de purtat sutienul, imbunatatirea circulatiei sangvine, calmarea durerii si disconfortului din perioada premenstruala.


Un masaj tonifiant pentru sani este cel cu cuburi de gheata. Se maseaza decolteul cu miscari circulare, pornind de la baza sanului spre varf, dar se evita sfarcurile, daca sunt foarte sensibile. Masajul cu gheata revigoreaza tesutul mamar, stimuleaza circulatia sangelui, ceea ce favorizeaza aportul de substante nutritive catre sani. Si dusurile alternative – calde, reci – confera sanilor un aspect ferm si catifeleaza pielea. Dar jetul de apa nu trebuie indreptat direct spre sani, ci se efectueaza 10-20 de miscari in jurul acestora.

Exercitiile fizice sunt recomandate atat femeilor cu sani mici, cat si celor cu decolteul generos. Gimnastica, inotul, flotarile, exercitiile cu greutati antreneaza muschii pectorali, care sustin sanii. Un exercitiu simplu, care poate fi efectuat si acasa, si la birou, este urmatorul: impreunati mainile in dreptul pieptului si presati-le una spre cealalta timp de zece secunde. Repetati acest exercitiu de 10 ori. Acelasi exercitiu se poate face tinand o carte sau o minge intre maini.

Un alt exercitiu se poate face cu ajutorul unui prosop rasucit. Apucati prosopul de ambele capete, ridicati-l in dreptul pieptului si intindeti-l cat de mult puteti. Repetati miscarile tot de 10 ori. Cu ajutorul a doua sticle de 0,5 litri umplute cu apa efectuati urmatoarele miscari: stand culcat pe spate, duceti mainile lateral si apoi ridicati-le deasupra capului.



Un factor care influenteaza foarte mult aspectul sanilor este purtarea sutienului, mai ales daca acest lucru se intampla zilnic din adolescenta, considera specialistul nostru. Sutienul trebuie ales pe masura, fara sa comprime sau sa deformeze sanii. Un sutien stramt supune sanii la grea incercare, dar nici unul larg, care face cute si aluneca, nu este mai confortabil. Iar forma cupei trebuie sa fie in concordanta cu forma sanului.


Femeile cu sanii mari trebuie sa poarte zilnic sutien, pentru ca altfel pot avea dureri de gat, de umeri si de spate. Pentru femeile care fac sport sunt recomandate sutienele elastice sau bustierele care permit efectuarea unor miscari ample.



Ingrijirea pielii
Pielea are un rol important in sustinerea sanilor. De aceea, fermitatea si supletea sanilor depinde de modul in care pielea este ingrijita. Cremele hidratante pentru zona decolteului trebuie aplicate zilnic, mai ales dupa varsta de 25 de ani. Este bine sa utilizati cremele speciale care se gasesc in farmacii. Aceste produse contin substante hidratante care redau elasticitatea pielii, previn aparitia vergeturilor si intaresc tesutul mamar.


Hidratarea pielii se mentine si cu ajutorul mastilor. Saptamanal puteti aplica o masca naturala pe baza de germeni de grau. Aceasta se prepara astfel: amestecati doua lingurite de germeni de grau pisati cu doua lingurite de smantana si o lingurita de miere. Aplicati masca pe sani si decolteu, iar dupa 15 minute faceti un dus cu apa calduta.



Miscari
Repartizati uniform laptele hidratant pe zona decolteului si apoi efectuati urmatoarele miscari: 1. neteziti usor pielea pornind de la baza sanului catre umar, utilizand mana dreapta pentru sanul stang si invers; 2. pentru a reduce tensiunea mamara si a favoriza drenajul limfatic, puneti varfurile degetelor la nivelul sternului, in dreptul mameloanelor si efectuati miscari circulare; 3. ridicati bratul, iar cu mana opusa efectuati miscari circulare in zona axilei; repetati in partea cealalta.

Citeste jurnalul.ro

În articolul

Invata sa ai un decolteu frumos!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x