Ozana Barabancea colecționează ii: „Am peste 50. Cea mai veche ie a fost făcută în anul 1890”

Publicat pe 20.11.2014 la 18:29

Ozana Barabancea, jurata vocilor perfecte de la “Te cunosc de undeva!”, are o colecție impresionantă de ii. Artista a strâns, din toate zonele țării, peste 50 de bluze din bumbac alb, in și borangic, împodobite cu cusături alese, una mai frumoasă decât alta

Ozana Barabancea, jurata vocilor perfecte de la “Te cunosc de undeva!”, are o colecție impresionantă de ii. Artista a strâns, din toate zonele țării, peste 50 de bluze din bumbac alb, in și borangic, împodobite cu cusături alese, una mai frumoasă decât alta.

“Mi-am cumpărat prima ie anul trecut, datorită Lianei Obancea, stilista noastră de la “Te cunosc de undeva!”, și de atunci m-am îndrăgostit de ii. Am început apoi să-mi achiziționez și de la Muzeul Țăranului Român, dar și din ii-le pe care le-am purtat la emisiune, iar iubirea mea pentru ele crește pe zi ce trece. Descopăr că fiecare ie are povestea ei, că nici o ie nu seamănă cu alta, că fiecare are particularitatea și personalitatea ei. Toate îmi sunt foarte dragi, toate au ceva de spus, fiecare are o eleganță aparte, una e mai chic decât alta. Din punctul meu de vedere, iile sunt veșminte cu har”, spune Ozana.

În frumoasa ei colecție, Ozana are și o ie realizată în anul 1890, din zona Olteniei. “Mi-e și milă să o îmbrac, este atât de firavă, dar atât de frumoasă! O privesc ca pe un tezaur, ca pe o bijuterie. Am cumpărat-o de la o doamnă care mi-a povestit că a aparținut bunicii ei, aceasta trăgându-se dintr-o familie de viță nobilă. Este o ie foarte bine întreținută, însă foarte greu de cusut... Cred că nimeni nu mai este în stare să facă așa ceva în ziua de azi”, adaugă aceasta.

Când poartă o ie, Ozana spune că se simte puternică: “Mi-am făcut un obicei ca la toate negocierile să port o ie. Și toate negocierile mele ies așa cum îmi doresc. Indiferent că se semnează sau nu un contract, important este că ceea ce se întâmplă acolo e în avantajul meu. Mă simt atât de puternică atunci când port o ie!”.

În ceea ce privește costurile, jurata de la “Te cunosc de undeva!” precizează că nu a plătit mai mult de 10 milioane de lei pentru o ie. De asemenea, patru dintre aceste bluze caracteristice portului popular românesc le-a primit cadou de la fani. “Și nu am doar ii. Am brâuri, dar și foarte multe marame, de care sunt foarte mândră. De asemenea, am și o pafta (n.n. cingătoare), care îmi dă o forță extraordinară, de câte ori o port. E veche de 120 de ani, e făcută manual pe sidef, și îi reprezintă pe Sfinții Împărați Constantin și Elena”, mai spune Ozana Barabancea.

În articolul

Ozana Barabancea colecționează ii: „Am peste 50. Cea mai veche ie a fost făcută în anul 1890”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
a1.ro
Cea mai puternică rugăciune pentru Sfântul Gheorghe. Spune-o neapărat dacă treci prin momente dificile
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
Luna Roz 2024. Când apare și ce fenomen inedit va avea loc pe cer în același timp
as.ro
„Spaima litoralului” i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale „Prinţişorului Craiovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x