S-au decernat premiile Oscar in moda! Proenza Schouler, designerii anului pentru femei

Publicat pe 04.06.2013 la 10:11 Actualizat pe 04.06.2013 la 11:21

Geanta PS1

Oscarurile sunt cel mai asteptat eveniment al anului de actori, regizori si producatori americani. Aici sunt premiati cei mai buni dintre cei buni si sunt apreciati oamenii care fac o diferenta in cinematografie. In mod similar, CFDA (Council of Fashion Designers of America) recunoaste contributiile cele mai importante aduse de designeri, jurnalisti, vizionari si creatori in moda. Anul acesta marii castigatori ai premiilor au fost, pentru a doua oara consecutiv, Jack McCoullough si Lazaro Hernandez, designerii din spatele brandului Proenza Schouler.

400 de membri ai Consiliului, jurnalisti si stilisti au hotarat ca cea mai buna casa de moda a anului, din moda feminina americana, este Proenza Schouler. Alaturi de ei, au mai fost nominalizati la aceasta categorie Marc Jacobs si Alexander Wang.

Kerry Washington a fost prima care i-a felicitat pe designeri, dar asta nu inseamna ca vedetele nu au roit in jurul premiantilor si nominalizatilor. Miranda Kerr si Karlie Kloss au fost cele mai bine imbracate fotomodele ale serii, Sofia Vergara a uluit din nou intr-o rochie verde cu drapaje si decolteu adanc, in timp ce prezentatoarea premiilor, Jessica Chastain, a ales o rochie neagra, dreapta, minimalista.

Brandul de vestimentatie feminina si accesorii Proenza Schouler s-a infiintat abia in 2002, in New York, de catre cei care sunt designeri si astazi, Jack McCollough si Lazaro Hernandez. Cei doi s-au intalnit la Scoala de Design Parson si au ajuns sa colaboreze impreuna pentru lucrarea de absolvire, cea care a devenit si prima colectie Proenza Schouler. Numele original al colectiei (devenit ulterior numele brandului) este o imbinare a numelor de fata ale mamelor designerilor.

Ce ii diferentiaza pe acestia de restul designerilor promitatori americani? Croielile perfecte, atentia la detalii si imbinarile de material, asupra carora "domina" un rafinament lejer, care nu impune, ci seduce subtil. Proenza Schouler se inspira din arta contemporana si cultura tinerilor insistand sa foloseasca materiale create de ei pentru ei. Acestia au revigorat moda americana, aducand un suflu nou colectiilor aflate, anterior, la extreme: sport/elegant.

Premiul CFDA pentru Designerul Anului nu este primul din portofoliul brandului, dar este, cu siguranta, cel mai important. In 2004, acestia au castigat CFDA Vogue Fashion Fund, iar in 2007, primul premiu CFDA Designerul Anului pentru femei, urmand ca in 2011, trofeul sa mearga din nou la ei.

Itemul care nu lipseste din garderoba unui fan al designerilor este geanta PS1, faimoasa din 2008, pentru liniile clasice si materialele de calitate, care dau impresia unui accesoriu de lux usor de purtat. Puteti cumpara o astfel de geanta sau alte piese Proenza Schouler in Barneys New York, Bergdorf Goodman, Harvey Nichols, Colette, Joyce dar si alte magazine de tip retail.

Dintre nominalizatii serii, merita enumerati: Thom Browne, Michael Bastian, Steven Cox & Daniel Silver, Duckie Brown (Designerul Anului pentru moda de barbati), Jack McCollough si Lazaro Hernandez (Proenza Schouler), Alexander Wang si Phillip Lim (Designerul Anului in materie de accesorii).

foto: hepta.ro, instagram.com/proenzaschouler

În articolul

S-au decernat premiile Oscar in moda! Proenza Schouler, designerii anului pentru femei

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Întoarce-te acasă la tine". Spaniolii protestează împotriva supraturismului. Măsurile luate de localnici ca să descurajeze turiştii să le mai "calce pragul"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x