Ten luminos cu argila marocana si ulei de argan
Publicat pe 09.12.2010 la 16:20
Femeile isi masau corpul si parul cu ulei de argan inca din Antichitate. Acum acelasi ulei este folosit cu succes in procedurile de infrumusetare.
Masca faciala pe care expertii de la salonul Betty Blue o recomanda este indicata tuturor tipurilor de ten, in special persoanelor cu un ten gras si acneic. Procedura incepe prin curatarea fetei cu lotiune demachianta. Apoi, cu ajutorul unei pensule, se aplica masca cu argila marocana si ulei de argan, intr-un strat mai gros. Se lasa sa actioneze timp de 10-20 de minute, apoi se indeparteaza. La final se realizeaza un masaj facial bland cu o crema hidratanta.
Beneficiile tratamentului cu argila si ulei:
protejeaza pielea de agresiunile externe
hraneste si regenereaza pielea in adancime pentru o mai buna elasticitate
datorita proprietatilor sale anti-rid combate imbatranirea, lasand tenul luminos si bine hidratat
De asemenea, este recomandat pentru revitalizarea tenului obosit si pentru vindecarea iritatiilor. Trateaza acneea si cicatricele provocate de arsuri si poate fi folosit inclusiv in prevenirea vergeturilor in timpul sarcinii.
Sfatul specialistului, Betty Ratiu, consultant tratamente corporale:
“Un ten radiant presupune si un regim pe masura. Ar fi bine sa ne impunem un stil de viata din care anumite alimente si obiceiuri nocive sa dispara definitiv.
Renunta la:
dulciuri rafinate de patiserie, creme, torturi, dulciuri din comert ambalate si toate dulciurile care se „rontaie”.
bauturi dulci, carbogazoase, artificiale, nectaruri din comert cu adaos de zahar
fainoase, taitei, spaghete, paine alba din faina rafinata, produse de fast-food
bauturi alcoolice (bere, vin rosu, lichioruri de fructe)
carne grasa de porc, smantana si frisca, margarina sarata, mezeluri, carne afumata, peste afumat, carnati, carne tocata
prajeli (carne prajita, oua prajite, cartofi prajiti)
alimente foarte condimentate
conserve si mezeluri
cafea de tip instant, ciocolata calda sau capucino.
Ce dieta trebuie sa adopti:
carne slaba de pui, peste, vita preparata prin inabusire
paine neagra cu tarate sau graham
supe slabe de legume
fructe si legume in stare proaspata sau sucuri de fructe stoarse manual in casa si baute in prima jumatate de ora de la stoarcere
ceaiuri din plante medicinale, ceai verde
legume fierte sau inabusite
salate de cruditati
miere sau dulciuri pe baza de fructe si miere, preparate in casa(cu moderatie) deoarece sunt lipsite de coloranti sintetici, adaos de zahar si conservanti
Citeste Revista Felicia