Tine acneea la distanta prin 5 pasi simpli!

Publicat pe 04.09.2010 la 11:49 Actualizat pe 04.09.2010 la 13:04

Tine acneea la distanta prin 5 pasi simpli!

Tinerele se plang de ea tot timpul si nu reusesc sa ii dea de capat. Este vorba de acnee. Daca inca nu te-ai confruntat cu ea, nu astepta sa vina si randul tau, ci aplica 5 reguli simple pentru a-i preveni aparitia.



1. Mentine fata curata
Este indicat ca in fiecare dimineata si seara sa-ti cureti tenul cu apa calduta si gel de fata ; in niciun caz sapun, care iti va usca tenul. De asemenea, dupa demachiere, spala tenul si abia apoi aplica tonicul si crema hidratanta. In restul zilei, foloseste servetele umede speciale pentru nevoile tenului tau de fiecare data cand il simti incarcat de praf sau transpiratie.


2. Nu folosi prea mult machiaj!
Daca deja ai acnee, folosirea fondului de ten pentru a o masca este cea mai ineficienta solutie. Pelicula de fond de ten favorizeaza inmultirea bacteriilor si in consecinta, aparitia cosurilor. Daca ai nevoie de o baza de machiaj, foloseste mai bine o pudra usoara.


3. Ai grija cum iti alegi produsele de par!
Incearca pe cat posibil sa folosesti pentru podoaba capilara doar sampon si balsam. Produsele de stilizare incarca firul de par si la fiecare contact cu tenul, particulele se transfera pe piele. Daca ai parul gras, trebuie sa-i acorzi o ingrijire speciala. Bacteriile se dezvolta cel mai bine intr-un mediu gras.



4. Renunta la obiceiul de a duce mana la fata!
Mainile retin multi microbi de-a lungul zilei. De fiecare data cand iti atingi fata cu degetele, transferi acele bacterii. Medicii recomanda sa folosesti des produse de curatare a mainilor: servetele sau geluri dezinfectante.



5. Nu consuma alimente grase!
Elimina din dieta ta pe cat posibil alimentele bogate in grasimi. In schimb, alege fuctele si legumele bogate in vitamina A, de obicei cele de culoare galbena sau portocalie, bea mai mult ceai verde si alege tot ce contine zinc.

În articolul

Tine acneea la distanta prin 5 pasi simpli!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x