Ce faci cand bebelusul prefera doar unul dintre sani pentru alaptare
Publicat pe 24.03.2011 la 21:36 Actualizat pe 24.03.2011 la 22:01
In perioada alaptarii, copiii, in special nou nascutii pot trece prin perioade in care prefera un san si il refuza pe celalt. Motivele sunt variate si nu pot fi cunoscute cu exactitate. Poate fi din cauza ca unul dintre sani este mai mare decat celalalt, sau poate simte o diferenta intre sfarcuri.
Un copil mai maricel ar putea respinge unul dintre sani pentru ca nu produce suficient lapte sau pentru ca fluxul este mai slab sau exista o problema cu acel san, dar e posibil si ca faptul ca el prefera un san fara un motiv anume sa cauzeze ulterior o problema la celalalt.
Uneori, totul tine de preferinta copilului de a fi tinut in brate pe o anumita parte, insa mama trebuia sa verifice daca nu il doare ceva sau care este cauza pentru care nu vrea sa stea intr-o anumita pozitie. Este posibil sa aiba o infectie la o ureche sau il doare vaccinul pe care l-a facut.
Daca insa crezi ca unul dintre sani produce mai putin lapte decat celalat, este recomandabil sa faci un consult medical pentru a vedea care este motivul.
Cum poti imbunatati situatia
Incurajeaza copilul in mod constant sa suga de la sanul pe care nu il prefera, oferindu-i-l mai intai pe acesta atunci cand este flamand. Poti sa incerci sa il hranesti asa si cand abia s-a trezit si este prea somnoros pentru a-si da seama despre care san este vorba. Incearca si sa schimbi pozitia si poate gasesti ceva care sa ii placa celui mic.
Daca totusi il alaptezi constant de la un san, este recomandat sa il mulgi pe celalalt pentru a pastra constanta productia de lapte. Ii vei putea oferi acest lapte mai tarziu cu biberonul si vei sta linistita si in privinta unui san fiind putin mai mare decat celalalt.
Daca bebelusul primeste suficient lapte si preferinta sa pentru un san nu reprezinta niciun risc pentru tine, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi.
Citeste si a1.ro!