Copiii si alimentatia: cum ii obisnuiesti sa aleaga sanatos

Publicat pe 11.11.2010 la 18:34

Pentru orice parinte, sanatatea copilului este prima sa prioritate si de aceea, a le pregati o masa sanatoasa si echilibrata este extrem de important. Cu toate acestea, pe masura ce copiii cresc, ei dezvolta o placere tot mai mare pentru dulciuri si mancarea de tip fast food, in detrimentul celei sanatoase, pe care ajung sa o considere a fi lipsita de gust.

Pe masura ce aceste asocieri mentale devin tot mai puternice, ei incep sa evite tot mai mult fructele si legumele, ceea ce le creste sansele pentru a dezvolta anumite carente, nefiind protejati suficient impotriva virusilor.

Pentru a te asigura ca cei mici mananca sanatos, este important sa le induci acest obicei inca de la o varsta frageda si sa ii faci sa inteleaga care este importanta unei alimentatii sanatoase.

Unul dintre cele mai eficiente trucuri in pregatirea unei mese echilibrate pentru copii este sa ii implicit in procesul de preparare. Roaga-i sa spele legumele, sau sa le curete si chiar sa le taie, in functie de varsta si indemanarea pe care o au. Ofera-le o activitate simpla, sigura, dar interesanta si supravegheaza-i cat fac acest lucru. Incurajandu-i si implicandu-i in acest proces, ei vor intelege mai bine cum se ajunge la un rezultat final in bucatarie si vor aprecia mai mult mancarea.

In timp ce majoritatea parintilor stiu ce fel de alimente sunt sanatoase sau nu si cum sa pregateasca anumite mancaruri, ei ignora faptul ca cei mici pun un accent crescut pe aspectul acestora. Si oricat de sanatoasa si gustoasa ar fi o mancare, daca nu este atractiva din punct de vedere vizual, copiii ar putea sa refuze chiar si sa o guste.

Incearca sa faci o farfurie sa arate cat mai jucaus si colorat, decupeaza legumele, orneaz-o astfel incat sa reprezinte anumite personaje si princhideii se vor apropia de mancare cu mai mult interes. Mancaruri ca supe, fripturi sau paste pot deveni mai gustoase prin combinarea cu ciuperci, morcovi sau cartofi, care sa le dea un gust mai dulce, dar si sa fie mai aspectuoase.

Foto: classymommy.com

În articolul

Copiii si alimentatia: cum ii obisnuiesti sa aleaga sanatos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 4 mai 2024. Gemenii sunt sfătuiți să nu mai amâne sarcinile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator au demascat capcanele de pe masa de Paşte
HelloTaste.ro
Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie, cu hrean și nuci sau fistic
Catine
Ruladă din piept de pui cu ouă fierte. Rețetă de aperitiv festiv
useit.ro
Averea lui Bill Gates nu a mai fost atât de mică în 34 de ani. Ce a ajuns miliardarul să vândă acum
as.ro
Mihăiţă Neşu a rupt tăcerea şi a spus adevărul despre divorţul de soţia sa: „A fost un şoc foarte mare pentru ea!”
MediCOOL
Semnele de pe buze care pot indica boli. Cum le identifici
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Ce ar trebui să știi despre dopul gelatinos dacă ești însărcinată: ce este, ce rol are și când se elimină
MediCOOL
Metode pentru a-ți menține silueta. Cum poți arăta impecabil fără a depune prea multe eforturi
HelloTaste
Bomboane pentru masa de Paște. 4 idei pentru copii și adulți
x