Copiii, un aspect tot mai putin important intr-un cuplu

Publicat pe 21.09.2010 la 15:35 Actualizat pe 21.09.2010 la 16:08

Unul dintre cele mai surprinzatoare trenduri din ultimii 20 de ani este acela ca tot mai multe cupluri nu mai vad copiii ca pe ceva esential intr-o casatorie fericita.

Intr-un studiu realizat in urma cu cativa ani de catre Pew Research Center din America intitulat "Ce face o casnicie sa functioneze?" , fidelitatea a ocupat primul loc, in timp ce copiii abia locul 8, dupa o viata sexuala buna, impartirea responsabilitatilor, bani, o casa frumoasa si alte lucruri.

Doar 41% dintre respondenti au afirmat ca a avea copii este ceva important intr-o casatorie implinita, fata de 65% in 1991.

Pe locul 9, dupa copii, s-au aflat parerile partenerilor din cuplu in chestiuni de politica.

Dar cum au ajuns copiii sa ocupe un loc atat de putin important pe lista? Adevarul este ca in ziua de astazi casatoriile se dezvolta mai mult in jurul nevoilor adultilor, decat cele ale copiilor, arata un alt studiu realizat in 2008.

Dr. Barbara Dafoe Whitehead, realizatoarea cercetarii , spune ca procentul de timp din viata noastra pe care il dedicam cresterii copiilor este in scadere.

Cuplurile, casatorite sau care sunt impreuna de mult timp amana momentul si opteaza pentru doar unul sau doi copii, devin parinti mai tarziu si se ocupa de cresterea si educarea lor pe o perioada de timp mai scurta ca inainte.

Copiii au reprezentat pentru o perioada buna de timp de-a lungul istoriei cei carora majoritatea oamenilor casatoriti isi dedicau aproape tot timpul si energia vietii de adult. Era norma unei vieti de familie sanatoase.

In ziua de astazi, acest traseu istoric este in schimbare. Viata fara copii devine din ce in ce mai mult o experienta sociala comuna. Sunt persoane care considera ca decizia de a nu avea copii este una egoista ce tine de dorinta de a nu sacrifica din timpul dedicat altor activitati, cum ar fi iesitul in oras cu prietenii, excursiile sau o cariera de succes.

Cu toate acestea, este indicat pentru copii sa apara intr-un cuplu in care sunt doriti si partenerii sunt dispusi sa faca aceasta schimbare majora, deoarece se va reflecta foarte mult in ingrijirea si educatia pe care o vor primi, precum si timpul pe care il vor aloca parintii cresterii lor.

Citeste si Antena 1
Foto:boe.faye.k12.wv.us

În articolul

Copiii, un aspect tot mai putin important intr-un cuplu

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x