Dragoste ca in filme: S-au regasit 60 de ani mai tarziu, datorita unei scrisori codate

Publicat pe 04.06.2013 la 12:54 Actualizat pe 04.06.2013 la 13:37

Nu e niciodata prea tarziu pentru a trai o poveste de dragoste ca in filme. Asta au aflat Cynthia Riggs, 81 si Howard Attebery, 90, saptamana trecuta, cand si-au unit destinele dupa o "pauza" de 60 de ani!

Nu exista nimic obisnuit in povestea lor. S-au vazut prima oara in tinerete la Institutul de Oceanografie din San Diego, unde urmau sa lucreze impreuna. Au petrecut zile intregi studiind plancton si vorbind despre munca, iar in pauze au inventat propriul limbaj codat prin intermediul caruia puteau conspira in liniste.

Acelasi limbaj codat urma sa ii reuneasca 60 de ani mai tarziu, timp in care cei doi se indepartasera unul de celalalt. Amandoi s-au casatorit, au divortat si vaduvit, dar acum erau doar doi bunici. Asa ca Attebery a prins curaj si s-a hotarat sa isi revada iubirea din tinerete. I-a trimis Cynthiei Riggs, autoare prolifica de romane pline de mister, o ghicitoare pe placul ei: o scrisoare care spunea, in cod: "Nu am incetat sa te iubesc vreodata".

Riggs a stiut ca nu trebuie sa ignore acel semn al destinului. Scrisoarea putea proveni doar de la o persoana, colegul sau din tinerete. A incercat sa il caute, numai ca Attebery nu i-a facut misiunea deloc usoara: batranelul si-a scris si adresa in longtitudine si latitudine. Cu un GPS, Cynthiei nu i-ar fi fost greu sa dea de el, numai ca fostul sau iubit scrisese, de emotii, coordonatele adresei gresit.

Bunicuta nu s-a lasat. Riggs a inceput sa il caute ca in romanele ei de suspans - pas cu pas, cu tenacitatea unui detectiv. Primul indiciu a indemnat-o sa mearga data in Baja, California, dar nici pomeneala de Attebery acolo. Apoi, a contactat California Dental Association, stiind ca acesta isi luase diploma aici. Angajatii asociatiei i-au dat adresa locuintei lui Attebery din 1988 si culmea, aici l-a gasit.

Cei doi au comunicat timp de un an prin scrisori. Howard Attebery si-a recucerit iubita cu rabdare si romantism. Stiind ca ii place gradinaritul, acesta i-a trimis lui Riggs mai multe pachete de seminte de flori, litera de inceput a numelor florilor formand propozitia: "H loves C" ("H o iubeste pe C"). Incetul cu incetul, Cynthia Riggs a inteles ca Howard Attebery nu incetase vreodata sa se gandeasca la ea si i-a spus "DA"!

foto: Lynn Christophers

În articolul

Dragoste ca in filme: S-au regasit 60 de ani mai tarziu, datorita unei scrisori codate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x