Ne casatorim din motivele potrivite?

Publicat pe 26.08.2010 la 13:19 Actualizat pe 26.08.2010 la 16:37

Casatoria este dincolo de iubire si dorinta a doi oameni de a-si petrece viata impreuna, un ritual ce tine de o anumita integrare sociala. Este considerata un pas firesc pe care oamenii il fac pentru a intemeia o familie, dar si pentru ca din punct de vedere legal, exista anumite avantaje de care se bucura cuplul casatorit, de la deschiderea unui cont comun in banca, la un imprumut pentru cumpararea unei case sau alte circumstante in care se acorda intaietate celor care sunt casatoriti, nu doar intr-o relatie, oricat de stabila ar fi ea.

Este si un mod practic de a-ti proteja lucrurile, de a prospera pe plan financiar, dar si de a pierde foarte mult daca nu esti deloc rational si consideri fie ca iubirea dintre voi este atat de puternica, incat nimic nu o va putea zdruncina vreodata, fie ca nimic din exterior nu ar putea interveni, cum ar fi o boala sau un deces, caz in care, din pacate pot interveni conflicte sau interese la care nu te-ai fi gandit. Si cu toate acestea, de ce vrei sa te casatoresti?

1. Este foarte romantic

Desi obiceiul acesta este la fel de vechi ca si Egiptul, se pare ca ideea de a-ti uni destinul cu cineva, de a imparti acelasi drum, energie, de a da nastere la copii care sa fie parte din trupurile voastre este in continuare suficient de puternica incat sa fii dispus la aproape orice pentru a-ti gasi acea jumatate care sa te implineasca si despre care sa spui cu mandrie "este sotul/sotia mea". Cu toate acestea, nici casatoriile care au la baza foarte multa iubire nu scapa neaparat de divort. Dragostea pasionala este pe cat de frumoasa, pe atat de inselatoare, iar in viata, oricat ne-ar placea sa credem in destin, nu exista nicio garantie in privinta niciunui lucru. Totul este in miscare, totul se transforma.

2. A venit timpul

Ai deja o varsta, toti prietenii tai sunt casatoriti, ba mai mult, au si copii. Foarte multe persoane se casatoresc din inertie: "asa a facut bunica, mama, asa voi face si eu, asa trebuie". Capcana unei astfel de gandiri este aceea ca te poti casatori cu cineva cu care poate nu vei fi foarte fericita, dar care iti va implini fantezia mai mult sau mai putin constienta de a imbraca rochia de mireasa si apoi, de a deveni mama. Este o imagine frumoasa, intens promovata, insa care nu garanteaza fericirea, daca sentimentele nu sunt autentice. Chiar si asa, exista cupluri care s-au casatorit mai mult pentru ca aveau o relatie buna de prietenie sau nefiind foarte indragostiti si au reusit in timp sa construiasca ceva foarte frumos si solid. Insa pentru asa ceva, este nevoie de multa determinare.

3. Vrei o situatie financiara mai buna

Din pacate, povestea din romanul "Ion" cu tanarul care se casatoreste cu fata urata, dar bogata si renunta la Florica cea frumoasa pe care o iubea mult este cat se poate de valabila si in ziua de astazi. Casatoriile aranjate exista si acum si sunt destul de multe persoane care pun interesele materiale inainte iubirii. Uneori acest lucru vine ca o presiune din partea familiei care incurajeaza si chiar obliga la oficializarea unei relatii care sa ii avantajeze din punct de vedere material sau se opun unei casatorii ce are la baza iubirea, dar in care partenerul ales de copilul lor nu le intruneste anumite asteptari.

Totodata, o educatie slaba sau saracia imping multe femei sa caute barbati care sa le salveze, in schimbul incercarii de a reusi prin fortele proprii sa isi castige un trai decent. A avea un sot bogat este o optiune mai convenabila, insa care implica alte pierderi atunci cand banii sunt singurul catalizator. Pe termen lung, este important sa te gandesti cat de mult conteaza lucrurile materiale in raport cu faptul ca viata este scurta si trece mai repede decat poate vei realiza. A cumpara mereu, a acumula si a fi incurajat sa nu fii niciodata multumit cu ceea ce ai este o strategie de marketing a celor care se imbogatesc incurajand lacomia celor slabi. Trebuie sa stii sa faci diferenta intre lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat, care iti sunt necesare si te bucura si cele inutile, care exista doar pentru a demonstra ceva celor din jur.

Daca pe plan profesional multe persoane sunt foarte competente si stiu sa ia cele mai bune decizii, in ceea ce privesc lucrurile care tin de suflet, de trairile inimii, ele pot da gres. Si asta pentu ca intr-o relatie sunt doua persoane care trebuie sa gandeasca in sincron, nu doar una, iar viata stie sa rezerve surprize care de multe ori schimba tot ce stiam pana atunci, iar inima sa simta trairi noi, de necontrolat.

foto: daveandcharlotte.com

În articolul

Ne casatorim din motivele potrivite?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Ce este rinita. Tipuri, cauze și tratamente
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Alimente care pot cauza probleme digestive. Ce este bine să eviți
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x